Καιρός: Ο καύσωνας Κλέων φέρνει 40αρια την Πέμπτη – Κορύφωση την Παρασκευή

29272

Τα 40αρια που φέρνει ο καύσωνας Κλέων θα γίνουν ακόμη περισσότερα τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου στην ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει ο Αρναούτογλου την Πέμπτη τα 40αρια στη θερμοκρασία που θα φέρει ο καύσωνας Κλέων θα εντοπίζονται κυρίως στα ηπειρωτικά μακριά από τη θάλασσα.

 

Στις υπόλοιπες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 με 39, και στο Αιγαίο τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Ελαφρώς χαμηλότερες θα είναι οι θερμοκρασίες κοντά στη θάλασσα αλλά με υψηλότερες τιμές σχετικής υγρασίας.

Η Αττική θα έχει ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 26 με 39 βαθμούς Κελσίου. Οι παράκτιες περιοχές θα έχουν ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με το εσωτερικό της περιφέρειας.

 

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει και στην Κεντρική Μακεδονία. Η θαλάσσια αύρα που θα πνέει θα κρατήσει την θερμοκρασία χαμηλότερα στις ακτές απ΄ ότι στις υπόλοιπες περιοχές, εκεί όπου ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή θα έχουμε την κορύφωση της ανόδου της θερμοκρασίας για αυτή την εβδομάδα ενώ οι ιδιαίτερα ξηροί άνεμοι που θα επικρατήσουν θα αυξήσουν τον κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ ρίχνοντας την θερμοκρασία κυρίως στα νησιά. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας -της τάξης των 4 με 5 βαθμών Κελσίου- θα παρουσιάσουν και περιοχές στα ηπειρωτικά.