Κακλαμάνης: Ο Σόρος χρηματοδοτεί τους δήμους Αθήνας και Θεσσ/κης

283

Ο επενδυτής Τζορτζ Σόρος, που επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τις καταγγελίες Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο, μέσω του ιδρύματός του «Open Society Foundations» προσφέρει χορηγίες και υποτροφίες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου σε οργανώσεις και άτομα που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με το ίδρυμα.

Το «Open Society Foundations» περιγράφει την αποστολή του ως εξής «Εργάζεται για την οικοδόμηση ενεργών και ανεκτικών κοινωνικών που οι κυβερνήσεις τους είναι υπόλογες και ανοιχτές στην συμμετοχή όλων των πολιτών».

Στην Ελλάδα ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αρκετές οργανώσεις που λειτουργούν για την προστασία των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο αλλά και η ελληνική κοινότητα LBGTQ έχουν λάβει ως χορηγίες χιλιάδες δολάρια.

Χρηματοδοτήσεις έχουν δεχθεί και οργανώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας των προσφύγων στα Σκόπια.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε, στον Χfm 943, πως «όλη η προπαγάνδα των Σκοπιανών στο εξωτερικό χρηματοδοτείται από τον Τζορτζ Σόρος», ενώ αποκάλυψε πως το ίδρυμα του μεγαλοεπιχειρηματία έχει συνεργασία και με τον δήμο Αθηναίων.

«Ξοδεύει όχι χιλιάδες, εκατομμύρια δολάρια» είπε και συμπλήρωσε «Και με το δήμο της Αθήνας έχει συνεργασία το ίδρυμα Σόρος».

O κος Κακλαμάνης είπε επίσης πως «Δεν το έχει κρύψει ο συγκεκριμένος τύπος ποτέ. Ούτε την φιλοσκοπιανή του διάθεση, ούτε ότι θέλει να ελέγξει μέσω του άφθονου χρήματος που ρέει από την τσέπη του -το οποίο δεν ξέρουμε και πώς το απέκτησε – και να προσπαθεί με διαφόρους τρόπους να επηρεάσει».

«Όλη προπαγάνδα των Σκοπιανών στο εξωτερικό χρηματοδοτείται από Σόρος. Δηλαδή, τι πιστεύετε, ότι ξαφνικά τον έπιασε ο πόνος τον κ. Σόρος για τους φτωχούς του δήμου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης;» διερωτήθηκε υπαινικτικά.

Ερωτηθείς για το πώς συνεργάζεται το ίδρυμα Σόρος με τον δήμο Αθηναίων απάντησε: «Αυτό που υποτίθεται είναι τα συσσίτια».

Ποιοι πήραν χορηγίες στην Ελλάδα για το 2016

  • Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έλαβε 224,581 δολάρια για ένα διάστημα 8 μηνών προκειμένου να κάνει ενέργειες για την φιλοξενία και την στήριξη προσφύγων.
  • Το «Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες» έλαβε 300.000 δολάρια προκειμένου για ένα διάστημα 20 μηνών να παρακολουθεί την διαδικασία ασύλου και την κατάσταση της υποδοχής στα σημεία εισόδου-εξόδου των μεταναστών.
  • Το «Ελληνικό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» εισέπραξε 394.514 δολάρια προκειμένου να παρέχει νομικές και άλλες ουσιαστικές πληροφορίες στους πρόσφυγες για μία περίοδο 20 μηνών.
  • Το «Ελληνικό Φόρουμ για τους Πρόσφυγες» έλαβε 100.000 δολάρια προκειμένου μέσα σε 13 μήνες να αναπτύξει συστήματα όπου οι πρόσφυγες θα αλληλοβοηθούνται.
  • Ο «Σύνδεσμος της Ουκρανικής Διασποράς στην Ελλάδα – Ουκρανική Ελληνική Σκέψη» έλαβε 24.927 δολάρια για την επικοινωνιακή στρατηγική του.
  • Η ελληνική κοινότητα LBGTQ Αthens εισέπραξε χορηγία 54,996 δολαρίων για έναν χρόνο και το Κέντρο Δημοκρατίας και Επανασυμφιλίωσης για την Νοτιοανατολική Ευρώπη έλαβε 26.000 δολάρια για 11 μήνες.
  • Το 2016 το «Ινστιτούτο Χρηματοπιστωτικής Σκέψης και Οικονομικής Έρευνας και Πολιτικής» στα Σκόπια έλαβε 99.641 δολάρια για τρία χρόνια.
  • Η «Επιτροπή του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινη Δικαιώματα στην Δημοκρατίας της Μακεδονίας» πήρε 67.885 δολάρια για την βελτίωση της διαφύλαξης των δικαιωμάτων των μεταναστών και των αιτούντων άσυλων στην πΓΔΜ.