Κακοκαιρία Elias: Καταιγίδες και κεραυνοί στην Αττική – Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

4733

Με καταιγίδα και αρκετούς κεραυνούς από την κακοκαιρία Elias «ξύπνησε» η Αττική, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα.

Έφτασε η κακοκαιρία Elias στην Αττική με ισχυρές βροχοπτώσεις και έντονη κεραυνική δραστηριότητα.

Ήδη εντοπίστηκαν τα πρώτα προβλήματα σε Μαρκόπουλο και Μαρούσι όπου χρειάστηκε επέμβαση της Πυροσβεστικής για απάντληση υδάτων. Την ίδια στιγμή σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρχές σε μεγάλο μέρος της χώρας για αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων.

Η μεγαλύτερη ανησυχία αφορά τη Θεσσαλία και τις πληγείσες περιοχές που μετρούν ακόμα τις πληγές τους. Στη ζώνη των «κόκκινων περιοχών» είναι η Φθιώτιδα, η Ευρυτανία, η Βοιωτία, η Φωκίδα, οι Σποράδες και η Εύβοια όπου αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σήμερα Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια και τη δυτική Κρήτη. Είναι πιθανόν να σημειωθούν κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.