Κακοκαιρία Elias – Βασίλης Κικίλιας από τη Λαμία: «Δύσκολο το επόμενο 24ωρο στη Φθιώτιδα»

1379

Σύσκεψη στη Λαμία υπό τον Βασίλη Κικίλια για την κακοκαιρία Elias που σαρώνει αρκετές περιοχές της χώρας, ανάμεσα σε αυτές και τη Φθιώτιδα. «Θα ήθελα να συστήσω προσοχή στον κόσμο. Να ακούει και να ακολουθεί τις οδηγίες των αρχών», τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Για την αντιμετώπιση των έντονων φαινομένων που προκαλεί η κακοκαιρία Elias και στη Φθιώτιδα, ο Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε σύσκεψη στη Λαμία με δημάρχους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανέφερε:

«Όπως γνωρίζετε βρίσκομαι και βρισκόμαστε από την Κυριακή (24.09.2023) το μεσημέρι στη Θεσσαλία, λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης που υπάρχει στην Περιφέρεια και στις υποδομές της, σε συνδυασμό με την κακοκαιρία που αντιμετωπίζουμε. Η οποία, όμως, φαίνεται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μας και την ΕΜΥ, ότι αρχίζει να κατεβαίνει και πιο νότια:

 

Από τον Δομοκό και στον Νομό Φθιώτιδας, αλλά και σε όλη την Περιφέρεια και στη Φωκίδα και στη Βόρεια Εύβοια, κι άρα μιας και αυτό κατέστη δυνατό και λόγω της απόστασης, αποφασίσαμε με τον κύριο περιφερειάρχη να κάνουμε εδώ ένα Συντονιστικό, γιατί η πρόληψη είναι πάντα πιο ισχυρή της αντιμετώπισης. Μαζί μας φυσικά εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι Ένοπλες Δυνάμεις η Ελληνική Αστυνομία και οι δύο βαθμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο υπουργός, κ. Κικίλιας.

Στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. «Θα ήθελα να συστήσω προσοχή στον κόσμο. Να ακούει και να ακολουθεί τις οδηγίες των αρχών. Λίγο νωρίτερα ακούσατε και τα προληπτικά 112 για το επόμενο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία των μετεωρολόγων, για ακραία ή επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Θα τα αντιμετωπίσουμε όλα με προσοχή.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει η ιστορία του Σπερχειού σε ό,τι έχει να κάνει με τις υπερχειλίσεις και τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται κυρίως σε χωριά της περιοχής. Θα τα συζητήσουμε όλα. Ήδη έχει καταρτίσει ένα πλάνο η Πολιτική Προστασία και νομίζω ότι όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η ισχύς είναι πάντα εν τη ενώσει», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.