Κακοκαιρία “Μπάλλος”: Ποτάμια οι δρόμοι, διακοπές κυκλοφορίας, διακοπές ρεύματος

Επελαύνει η κακοκαιρία «Μπάλλος» με τον κρατικό μηχανισμό να είναι σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής, ενώ ήδη έχουν προκληθεί αρκετά προβλήματα.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για εγκλωβισμένους πολίτες σε σχολείο στην Νέα Φιλαδέλφεια, από όπου μαθητές απεγκλωβίστηκαν σχηματίζοντας “γέφυρα” με θρανία.

Εγκλωβισμένοι για ώρα ήταν και αρκετοί οδηγοί στα αυτοκίνητά τους επί των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη, ενώ αποκαταστάθηκε, πριν από λίγο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, που είχε διακοπεί σε δύο σημεία, λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας νερού.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω 56 κλήσεις για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο, Νέα Ιωνία και Κηφισιά. Λόγω συσσώρευσης υδάτων στις ράγες, διακόπηκε προσωρινά η συγκοινωνία με το Τραμ από το Ασκληπιείο Βούλας, το Παλαιό Δημαρχείο και τη στάση “Κασομούλη” έως το Σύνταγμα.

Έκτακτη ειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα και την ανάγκη για επίδειξη αυξημένης προσοχής από τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου εστάλη μέσω του 112, από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Mέσω του 112 εστάλη γίνονται συστάσεις προς τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των Αρχών.

Με απόφαση του Γιώργου Πατούλη, την Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία που λειτουργούν σε απογευμαινή και εσπερινή βάρδια, σε όλη την Αττική, για λόγους προστασίας των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση του, “το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απευθύνει έκκληση προς του πολίτες, οι οποίοι κινούνται στην Αττική και σε περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις”.

Δρόμοι πλημμύρησαν, ενώ λόγω συσσώρευση υδάτων διακόπηκε τη νύχτα η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ωκεανίδων από τη συμβολή της με την οδό Β. Ηπείρου έως τη συμβολή της με την οδό Κανελλοπούλου, στην περιοχή της Ελευσίνας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, επίσης, έχει διακοπεί λόγω συσσώρευσης υδάτων στην οδό Ολυμπιονικών στα Γλυκά Νερά, και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, από την οδό Λαυρίου μέχρι την οδό Σπάτων.