Καμμένος: Συνεχίζουμε στην κυβέρνηση μέχρι τέλους

Ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έδωσε τέλος στα σενάρια για ενδοκυβερνητική ρήξη και ενδεχόμενη έξοδο των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα πορευτούν μαζί έως το τέλος, με κοινούς άξονες την καταπολέμηση της διαπλοκής και την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια. 

Ο κ. Καμμένος επαναβεβαίωσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν δέχονται οιαδήποτε χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι τέτοιες αποκλίσεις δεν αρκούν για να διακοπεί η συνεργασία ανάμεσα στα δύο συμπολιτευόμενα κόμματα.

Οι κόκκινες γραμμές θα γίνουν σεβαστές, είπε.

Αναφερόμενος στους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ο υπουργός Άμυνας κατηγόρησε ανοιχτά την Άγκυρα ότι προφυλακίζει παρατεταμένα ξένους πολίτες ώστε να αποσπά ανταλλάγματα από τις πατρίδες τους.

Αποκάλεσε τους δύο στρατιωτικούς «ομήρους», και παρέθεσε το παράδειγμα του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, που κρατείται από το 2016 στην Τουρκία, υποστηρίζοντας πως η Άγκυρα τον κρατεί σε μία προσπάθεια να πετύχει την έκδοση του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προηγήθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όπου πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατηγόρησε την Τουρκία πως λειτουργεί με λογικές «Εξπρές του Μεσονυχτίου», στο θέμα των δυο στρατιωτικών.

Πάντως, η ίδια πηγή εκτίμησε πως σε ποινικό επίπεδο η Άγκυρα δεν μπορεί να τραβήξει πολύ την υπόθεση με την κατηγορία της παράνομη εισόδου.

Κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ Ομάδας τονίστηκε ότι δεν υπάρχουν σενάρια ρήγματος, ωστόσο οι ΑΝΕΛ έχουν άποψη και τη διατυπώνουν.

«Αν μας αμφισβητεί κάποιος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ θα του απαντάμε» φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος στους βουλευτές του, τονίζοντας όμως τη στήριξη που έχουν δώσει οι ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση.