35 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
Αρχική ΝΕΑ “Καρφιά” Σπίρτζη σε Κασσελάκη: “Κακώς έβαλε θέμα ηγεσίας της κεντροαριστεράς – Αν...

“Καρφιά” Σπίρτζη σε Κασσελάκη: “Κακώς έβαλε θέμα ηγεσίας της κεντροαριστεράς – Αν θέλει να κάνει κασσελακικό κόμμα, μετατρέπεται σε ομαδάρχη όχι σε πρόεδρο”

177
«Όλα αυτά που συμβαίνουν στο εσωτερικό των κομμάτων δεν ενδιαφέρουν κανέναν, μόνο τον μικρόκοσμο των κομμάτων» εκτίμησε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΝΕ, ο πρώην Υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, με φόντο την έντονη κινητικότητα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Από πλευράς του, ο κ. Σπίρτζης επανάφερε την πρότασή του για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, ενώ για την εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε πως «είναι τόσο χάλια», διευκρινίζοντας ότι η κρίση του αφορά όλο τον προοδευτικό χώρο.

Κάνοντας λόγο για «πολιτική κρίση», ο πρώην Υπουργός σχολίασε πως «το να πανηγυρίζουν, είναι σαν να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Γιατί εμείς βάλαμε έναν στόχο, δια του Προέδρου μας, να έχει το 2 μπροστά, αρά θα μπορούσαμε μέσα στην τριετία να είμαστε ο άλλος πόλος διακυβέρνησης της χώρας, εγώ προσωπικά εδώ και πολύ καιρό λέω ότι κανένα κόμμα από τα δύο δεν μπορεί μόνο του, και πρέπει να πάμε σε πολιτική σύγκλιση των κομμάτων του προοδευτικού κόσμου και νομίζω πως τώρα αυτός είναι κοινός τόπος».

Σε ερώτηση για το εάν συμφωνεί με το να φύγει ο Νίκος Ανδρουλάκης από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, «όχι, δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτό. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι πρέπει να γίνει πολιτική σύγκλιση κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και όποιου άλλου μπορεί να συμφωνήσει σε ένα πολιτικό σχέδιο που μπορεί να δίνει αξιόπιστες απαντήσεις στα κοινωνικά προβλήματα και ενιαία έκφραση» εξήγησε ο κ. Σπίρτζης.

Με δεδομένο ότι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί να ηγηθεί του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε πως «κακώς το έβαλε κατά τη γνώμη μου και νομίζω ότι η συζήτηση πρέπει να αφήσει και προσωπικές στρατηγικές και τακτικές και καρέκλες».

«Εμείς παραλάβαμε μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και πρέπει να αφήσουμε μια μεγάλη προοδευτική παράταξη στα παιδιά μας». «Το να λέμε ότι δεν γίνεται να υπάρχει σύγκλιση, χωρίς να είναι επικεφαλής ο κύριος Ζαχαρός, για να μην παρεξηγηθώ, είναι μία τακτική για να τινάξει κάποιος τη σύγκλιση» περιέγραψε, προσθέτοντας πως «δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε αποκλεισμοί, ούτε τέτοιου είδους προϋποθέσεις».

«Πρέπει τα κόμματα του προοδευτικού κόσμου πρέπει να κερδίσουν ξανά την αξιοπιστία τους, τη φερεγγυότητά τους και τη σοβαρότητά τους» αντέτεινε ο πρώην Υπουργός, λέγοντας πως «έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας, άλλες φορές δίκαια, άλλες φορές άδικα, γιατί κυβέρνησαν μες τα μνημόνια».

Για την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε «κόμμα Κασσελάκη», ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι «στα δημοκρατικά κόμματα δεν υπάρχει ένας. Αυτό που έχουμε πληρώσει τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε ομάδα αξιόπιστη» και ζήτησε «να μην αποκλειστεί κανείς, ούτε στελέχη της Νέας Αριστεράς», ζητώντας «να φύγουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί» του κ. Κασσελάκη περί «Ιουλιανών».

«Εμείς, εγώ και πολλοί άλλοι που μας νοιάζει ο ελληνικός λαός και η προοδευτική παράταξη δεν πρόκειται να αμφισβητήσουμε κανέναν. Για ποιο λόγο; Γιατί αν κάποιοι ψάχνουν εσωτερικούς εχθρούς, για να επιβιώσουν, είναι δικό τους πρόβλημα» συνέχισε ο πρώην Υπουργός, ενώ «αν ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να κάνει ένα «κασσελακικό» κόμμα, κατά τη γνώμη μου μετατρέπεται σε ομαδάρχη και όχι αρχηγό κόμματος», πρόσθεσε.

Ο ίδιος παρατήρησε, ακόμη, πως «δεν μπορεί κανένα κόμμα μόνο του να συγκροτήσει τον εναλλακτικό πόλο διακυβέρνησης στο πολιτικό σύστημα», λέγοντας για τους κυρίους Κασσελάκη και Ανδρουλάκη ότι «εάν επιμείνουν νομίζω ότι οι κινήσεις, οι πρωτοβουλίες που θα γίνουν θα ξεπεράσουν και τις υπάρχουσες ηγεσίες και τα κόμματα».

Την ίδια στιγμή, «ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του δεν μπορεί να διεκδικήσει την κυβέρνηση», καθώς «όταν έχεις 14,9% δεν μπορείς να το κάνεις 40%» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία του για τον τρόπο παρουσίασης προεκλογικά μιας σειράς θεμάτων. Θεωρώ ότι ζητήματα που αφορούν την προσωπική μας ζωή, των πολιτικών, δεν πρέπει να είναι στη σφαίρα της δημόσιας συζήτησης, κατέληξε.

Πηγή: Parapolitika.gr