Κατά της άρσης ασυλίας Βαρουφάκη η Ολομέλεια για το περιστατικό στην Αίγινα

Κατά της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Γιάνη Βαρουφάκη, τάχθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής, υιοθετώντας την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας, για απόρριψη του αιτήματος της εισαγγελικής αρχής στη βάση δικογραφίας για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων έναντι του κορωνοϊού και απείθεια για το γνωστό περιστατικό στο λιμάνι της Αίγινας τον περασμένο Απρίλιο εν μέσω καραντίνας.

Σε σύνολο 293 ψηφισάντων στην ονομαστική ψηφοφορία, 282 βουλευτές τάχθηκαν κατά της άρσης ασυλίας του, έναντι 11 που ψήφισαν υπέρ της άρσης.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης είχε ζητήσει να απορριφθεί η δικογραφία ως «συνταγματικά, ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη», αποδίδοντας τις σε βάρος του κατηγορίες σε μικροκομματικές σκοπιμότητες με υποψία εμπλοκής αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε αφενός ότι οι βουλευτές εξαιρούνταν των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων, προκειμένου να ασκούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους, αφετέρου – απορρίπτοντας τα περί απείθειας –  επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει και στην Επιτροπή Δεοντολογίας περί απαίτησης «με προσβλητικό τρόπο» από τον λιμενικό στην Αίγινα να του υποδείξει  το Ε1 για να αποδείξει ότι έχει μόνιμη κατοικία στην Αίγινα κι ότι ο ίδιος αφού του εξήγησε πως δεν απαιτείται και επέδειξε τη βουλευτική του ταυτότητα προχώρησε στην ουρά για ψεκασμό του αυτοκινήτου του.