Καταδίωξη στη Νέα Ερυθραία μετά από ληστεία σε σπίτι – Άνοιξαν πυροσβεστήρες για να διαφύγουν

Αστυνομία

Κινηματογραφικό ανθρωποκυνηγητό σήμερα τα ξημερώματα σε περιοχή των Βορείων προαστίων, μετά από ληστεία από την οποία άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο σε μια μοτοσικλέτα, αλλά ο οδηγός δεν σταμάτησε. Αντίθετα ανέπτυξε ταχύτατα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Μαυροειδάκος στον ΑΝΤ1 «έχουν αυξηθεί τα περιστατικά στα Β. Προάστια. Και στον Διόνυσο πριν από μερικές ημέρες προσπάθησαν να εμβολίσουν μηχανή της ΔΙΑΣ. Έτσι και χθες μία συμμορία, που είχε κάνει κλοπές, έγινε καταδίωξη. Βγήκαν στην Αττική Οδό, σπάνε τις μπάρες και έχουν συγκεκριμένη έξοδο. Μάλλον είναι ομάδες Ρομά. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ρίχνουν με πυροσβεστήρα τους αστυνομικούς».

Άνοιξαν πυροσβεστήρες για να διαφύγουν
Πριν την καταδίωξη προηγήθηκαν στιγμές τρόμου για μια γυναίκα στη Νέα Ερυθραία. Η ηλικιωμένη βρέθηκε αντιμέτωπη με τους ληστές που μπήκαν στο σπίτι της. Την απείλησαν πως θα της κάνουν κακό και της ζήτησαν να τους δώσει όσα χρήματα και κοσμήματα είχε στο σπίτι. Όπως και έκανε για να μην την πειράξουν. Όταν έφυγαν οι ληστές, εκείνη πρόλαβε να καλέσει την αστυνομία. Αμέσως έσπευσε η ομάδα ΔΙΑΣ και η καταδίωξη δεν άργησε να ξεκινήσει. Το κυνηγητό των αστυνομικών στους ληστές διήρκεσε έως την Εθνική οδό. Εκεί, οι ληστές άνοιξαν πυροσβεστήρες και κατάφεραν να «τυφλώσουν» τους αστυνομικούς και να διαφύγουν.

Η  αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι ληστές στη Νέα Ερυθραία να είναι οι ίδιοι από την καταδίωξη που έγινε πριν από μερικές μέρες στον Διόνυσο. Και τότε οι δράστες είχαν καταφέρει να διαφύγουν.