Κατεχόμενα: Συνεδριάζει εκτάκτως το κόμμα του Τατάρ – Συζητούν για πρόωρες «βουλευτικές» εκλογές

Τατάρ

Στην ατζέντα της συνεδρίας της κομματικής βουλής, του αντίστοιχου ανώτατου οργάνου, του ΚΕΕ, είναι το θέμα πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ στην Κίπρις ποστασί, προσθέτοντας ότι από την υφιστάμενη «βουλή» είναι ασαφές κατά πόσο μπορεί να προκύψει νέα «κυβέρνηση».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί, το συλλογικό όργανο του ΚΕΕ συνεδριάζει στις 16.00 σήμερα. Προστίθεται ότι θα συζητηθούν επίσης τα όσα έγιναν χθες, η επίσκεψη στην Τουρκία του κ. Τατάρ και οι «προεδρικές εκλογές», με τον κ. Τατάρ να πιστεύει – όπως γράφει το δημοσίευμα – ότι το ενδεχόμενο πρόωρων «εκλογών» θα πρέπει να συζητηθεί «πρόωρα».

Στην ερώτηση πότε θα υποβάλει την παραίτησή του, ο κ. Τατάρ δεν έδωσε απάντηση, γράφει ο δημοσιογράφος της Κίπρις ποστασί που θεωρεί ότι αυτό είναι ένδειξη πως η παραίτηση θα υποβληθεί μετά τις «προεδρικές».

Στο μεταξύ, ο «βουλευτής» του ΚΚΔ, Ζεκί Τσλέρ δήλωσε ότι μπορεί να υπάρξει ένας συνασπισμός ΚΕΕ – ΔΚ – κόμματος Αναγέννησης μέχρι την διεξαγωγή των «βουλευτικών» που λέγεται ότι θα γίνουν τον Ιανουάριο, αποκλείοντας την συμμετοχή του δικού του κόμματος σε ένα τέτοιο «κυβερνητικό» σχήμα.