Καύσιμα: Προτίμηση δείχνουν οι οδηγοί πλέον στα δίκυκλα μετά την τεράστια αύξηση στις τιμές

Η εκτόξευση της τιμής της βενζίνης αναγκάζει χιλιάδες κατόχους ΙΧ να τα παροπλίσουν καθώς περισσότερα χρειάζονται πλέον για να τα κινούν παρά να τα συντηρούν. Με τα καύσιμα να ανεβαίνουν συνεχώς ο κόσμος το «γυρίζει» στους δύο τροχούς και κυρίως σε μηχανάκια και ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια, τα οποία έχουν σαφώς μικρότερο κόστος. Και πράγματι, τα έξοδα κίνησης μειώνονται κατακόρυφα μιας και για να βάλει κάποιος βενζίνη σε ρεζερβουάρ αυτοκινήτου χρειάζεται πλέον για την κίνηση στα αστικά κέντρα περίπου 250-300 ευρώ το μήνα.

Ο πρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα Μega» για την εκτόξευση των τιμών της βενζίνης, την στιγμή που πολλοί οδηγοί στρέφονται στα μηχανάκια και στα ηλεκτρικά ποδήλατα, προκειμένου να γλιτώσουν κάποια έξοδα.

«Δυστυχώς επαληθεύτηκε αυτό που λέγαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Η τιμή για την αμόλυβδη είναι στα 2,31 ευρώ και 1,96 ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης. Αυτό είναι τιμή διυλιστηρίου και σημαίνει ότι στα πρατήρια θα πωλείται πάνω από 2,44 ευρώ στις πόλεις και 2,48 ευρώ στην επαρχία», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαγεωργίου.

«Και με αυτές τις τιμές η αγορά δεν λειτουργεί καλά. Κανονικά θα έπρεπε να είμαστε πάνω από 2,55 ευρώ για να λειτουργούν και οι επιχειρήσεις αλλά και να αναβαθμίζεται η οικονομία. Πριν από 10 μέρες η βενζίνη στα διυλιστήρια ήταν στα 2,21 ευρώ και σήμερα είναι στα 2,31 ευρώ. Δεν υπάρχει κάποιος παράγοντας που να μπορεί να ρίξει τις τιμές», προσέθεσε ο κ. Παπαγεωργίου.

Τα νησιά πληρώνουν το μάρμαρο
Ρόδος 2,558€/l
Κως 2,589€/l
Νάξος 2,70€/l
Πάρος 2,715€/l
Ηράκλειο 2,578€/l
Χανιά 2,548€/l
Λέσβος 2,460€/l
Σάμος 2,490€/l
Κεφαλονιά 2,595€/l
Κέρκυρα 2,597€/

Ακρίβεια στα καύσιμα: Στροφή στα μηχανάκια
Χειρόφρενο βάζουν πάρα πολλοί οδηγοί, καθώς η βενζίνη έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Τα τελευταία χρόνια, εκτός από τις αυξήσεις τιμών, αλλά και στην εποχή του covid έχει παρατηρηθεί η τάση των πολιτών να στραφούν σε αγορά δικύκλων. Το πρώτο 5μηνο του 2022 η αγορά δικύκλων έχει αυξηθεί κατά πολύ.

Από 1/1/2022 σημειώθηκε αύξηση

•Έως 25% στις πωλήσεις μοτοσικλετών

•Έως 25% στις πώλησης ηλεκτρικών ποδηλάτων

•Έως 5% στις πωλήσεις των συμβατικών ποδηλάτων