Κέικ σοκολάτας

1635

Συστατικά

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. κακάο
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αβγά, μεσαία, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. γάλα

Για το σερβίρισμα

  • κακάο
  • ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 2-3 κ.σ. από το μείγμα των στερεών, συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  • Προσθέτουμε 3 κ.σ. από τα στερεά υλικά, το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  • Αφαιρούμε τον κάδο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μία φόρμα κέικ 28 εκ. με τρύπα και βάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
  • Σερβίρουμε με κακάο, άχνη ζάχαρη και λιωμένη κουβερτούρα.