Χάσε δύο κιλά χωρίς δίαιτα με αυτόν τον τρόπο!

Εάν έχεις ταλαιπωρηθεί συστηματικά με στερητικές δίαιτες και εξαντλητικά προγράμματα για τον έλεγχο του βάρους σου, μάλλον έχεις αγνοήσει ένα σημαντικό παράγοντα που μπορεί να αποτελέσει πολύ ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθειά σου. 

Σχεδόν το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, εξηγώντας έτσι γιατί είναι τόσο απαραίτητο για την λειτουργία του οργανισμού. Κάθε μέρα, το ανθρώπινο σώμα πρέπει να αναπληρώσει 2,4 λίτρα νερού. Αυτό γίνεται σε ένα ποσοστό 20%, από το νερό που υπάρχει στα τρόφιμα που καταναλώνουμε και το υπόλοιπο, από το νερό που πίνουμε. 

Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που πραγματοποίησε η διατροφολόγος Brenda Davy στο Ερευνητικό Κέντρο Virginia Tech, ενήλικες που έπιναν δυο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα έχασαν κατά μέσο όρο 2 κιλά περισσότερα από εκείνους που δεν έπιναν καθόλου νερό.

Η έρευνα συμπεριλαμβάνεται σε μια ολοκληρωμένη μελέτη που περιέχει αποτελέσματα άλλων 11 πειραματικών ερευνών, σχετιζόμενων με το αποτέλεσμα της κατανάλωσης νερού στον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Στις τρεις από αυτές προκύπτουν ξεκάθαρες ενδείξεις πως η κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας νερού, πάνω από ένα λίτρο την ημέρα, πέρα από την γενική ωφέλεια στην υγεία του οργανισμού, βοηθά στην απόρριψη περιττού βάρους.

Οι ερευνητές θεωρούν πως η κατανάλωση νερού πριν το φαγητό μειώνει το αίσθημα της πείνας και βοηθά στην πρόσληψη λιγότερων θερμίδων. Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξαν και ερευνητές γερμανικών ινστιτούτων που διεξήγαγαν παρόμοιες μελέτες. Ωστόσο θεωρούν πως σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους παίζει και το φαινόμενο της θερμογένεσης που ενεργοποιείται κατά την κατανάλωση νερού.

Επιπλέον, σύμφωνα με  μελέτη του American Chemical Society, η κατανάλωση 2 ποτηριών νερού πριν το γεύμα, το μειώνει κατά 75 – 90 θερμίδες.

Τι να κάνετε αν δεν σας αρέσει το σκέτο νερό:

  • Φτιάξτε ένα ζεστό ή κρύο τσάι. Αν επιλέξετε πράσινο τσάι που περιέχει κατεχίνες, αυξάνει επίσης τον μεταβολισμό σας, βοηθώντας την απώλεια και τον έλεγχο του βάρους.
  • Προσθέστε φέτες από φρέσκα φρούτα ή λαχανικά (λεμόνι, αγγούρι, τζίντερ).
  • Δοκιμάστε ανθρακούχο νερό.

 

Πίνοντας νερό, καίμε θερμίδες!