Χρυσοχοϊδης: Εντατικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό

Την εντατικοποίηση των ελέγχων των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοιού, αμέσως μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

 Ο υπουργός επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη δοκιμάζεται αυτή την περίοδο και πρέπει να υψώσει την μάσκα ως τείχος απέναντι στον αόρατο εχθρό.

«Θα είμαστε παρόντες σε κάθε περιοχή και πλατεία της Θεσσαλονίκης», είπε ο κ. Χρυσοχοίδης, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι ήδη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εργάζονται 277 νέοι αστυνομικοί, οι οποίοι ενισχύουν τα τμήματα που έχουν ανάγκη. Επιπλέον στους δρόμους κατεβαίνουν αστυνομικοί της νέας μηχανοκίνητης ομάδας ΟΠΚΕ που θα ενισχύσει τους ελέγχους για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο, ανακοινώνοντας την πρόσληψη επιπλέον 800 συνοριοφυλάκων. Ο Υπουργός είπε ακόμη ότι 50 νέοι αστυνομικοί έχουν αποσταλεί ήδη στις δομές της Βόλβης και του ΔΕΛΤΑ, ώστε να υπάρχει καλύτερη αστυνόμευση στις δομές αλλά και σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού.