Κίεβο: Δήλωση – ανάληψη ευθύνης από τον Ποντόλιακ για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας; «Ήταν η αρχή» (video)

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαήλ Ποντόλιακ το Σάββατο έδειξε να παραδέχεται ότι πίσω από την έκρηξη στη στρατηγικής σημασίας γέφυρας στο Στενό του Κερτς βρίσκεται το Κίεβο.

“Κριμαία, η γέφυρα, η αρχή. Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, ό,τι κλαπεί πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, ό,τι κατεχόμενο από τη Ρωσία πρέπει να εκδιωχθεί” αναφέρει χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Η πυρκαγιά στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με το δίκτυο μεταφορών και συγκοινωνιών της Ρωσίας οφείλεται στην ανατίναξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, ανακοίνωσε και η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων της χώρας, προσθέτοντας πως το τμήμα της γέφυρας που χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα έχει υποστεί ζημιά.

 

Η φωτιά σύμφωνα με τη Ρωσία ξεκίνησε από έκρηξη ενός παγιδευμένου φορτηγού στον αυτοκινητόδρομο της γέφυρας και επεκτάθηκε σε βαγόνι που κουβαλούσε καύσιμα, με συνέπεια να αποκόβει τη Μόσχα από την προσαρτημένη χερσόνησο.

Η γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε —με μεγάλο κόστος— κατ’ εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν, επιτρέπει τη μεταφορά ρωσικού στρατιωτικού υλικού στις δυνάμεις που επιχειρούν στην Ουκρανία. Την εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Πούτιν το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

Πανηγύριζε νωρίτερα σε ανάρτησή της στο Telegram η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας:

“Πρωί στη γέφυρα της Κριμαίας. Οι δεξαμενές καυσίμων καίγονται. Καταστράφηκε και τμήμα του οδοστρώματος! Όλα θα είναι Ουκρανία!”