Κικίλιας: «Ό,τι εμβόλιο έρχεται θα γίνεται αμέσως»

Για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, το λεγόμενο σχέδιο «Ελευθερία», τα εμβόλια που περιμένουμε να λάβουμε το επόμενο διάστημα, καθώς και συνολικά για την πορεία του κορωνοϊούστην Ελλάδα, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος τόνισε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αυτους τους μήνες, Φεβρουάριο και Μάρτιο, καθώς είναι «οι μήνες των ιών».

Παράλληλα, όπως ανέφερε τους μήνες αυτούς θα τρέχει και το πρόγραμμα των εμβολιασμών, με τον υπουργό Υγείας να εκτιμά ότι οι εμβολιασμοί θα φτάσουν στο πικ τους από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο.

Εξήγησε δε, ότι θα φτάσουμε σε ένα ασφαλές σημείο αν οι εμβολιασμοί «συνεχιστούν χωρίς διακοπές και χωρίς προβλήματα». Ήδη, ανέφερε ότι είμαστε σε καλό δρόμο σχετικά με τους εμβολιασμούς των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων, ενώ όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «τον Φεβρουάριο θα γίνεται ο τριπλάσιος αριθμός εμβολιασμών, τον Μάρτιο ακόμα περισσότεροι για να φτάσει στο πικ τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο».

Μάλιστα, ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως «ό,τι εμβόλιο έρχεται αυτό θα γίνεται αμέσως» με φόντο τα διάφορα προβλήματα που έχουν ανακύψει στα προγράμματα εμβολιασμών διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, ενώ τόνισε ότι «καθημερινά συνεργαζόμαστε και ο πρωθυπουργός και εγώ με τους Ευρωπαίους, ώστε να έχουμε τα εμβόλιά μας».