ΚΙΝΑΛ: Αντίστροφη μέτρηση για την «μάχη» των έξι υποψηφίων

 

Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες στο ΚΙΝΑΛ για τον πρώτο γύρο της εσωκομματικής αναμέτρησης. Στην αφετηρία ξεκινούν 6 υποψήφιοι αν και είναι άγνωστο αν θα φτάσουν όλοι στην τελική ευθεία.

Οι έξι υποψήφιοι συγκέντρωσαν συνολικά 83.000 υπογραφές πολιτών. Σε συνδυασμό με το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν ΜΜΕ, κοινή γνώμη αλλά και τα άλλα κόμματα μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών (απόσυρση Γεννηματά λόγω ασθένειας, νέες υποψηφιότητες, το θρίλερ με την απόφαση Παπανδρέου) οι αρμόδιοι θεωρούν ότι δημιουργείται μια δυναμική που – εφόσον αξιοποιηθεί σωστά τις επόμενες 45 ημέρες – μπορεί να φέρει πολύ κόσμο στις κάλπες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φώφη Γεννηματά είχε συγκεντρώσει 20.000 υπογραφές μέχρι την ημέρα που αποσύρθηκε.

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ του ΚΙΝΑΛ

Ολοκληρώθηκε σήμερα (σ.σ. χθες, Πέμπτη 21/10) το απόγευμα εντός της προθεσμίας που είχε οριστεί η κατάθεση των υπογραφών των υποψηφίων Προέδρων του Κινήματος Αλλαγής.

Υποψηφιότητες κατέθεσαν οι:

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ

ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

 

83.000 πολίτες δήλωσαν τη στήριξή τους στους συντρόφους που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την ηγεσία του Κινήματος, γεγονός που σηματοδοτεί τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου.

Το Κίνημα Αλλαγής, η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη δυναμώνει και θα γίνει και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων στην πολιτική ζωή της χώρας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) προχωρά στις προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ.1 του Καταστατικού για την ανακήρυξη των υποψηφίων.

Οι πρώτες αιχμές για «προοδευτική διακυβέρνηση»

Στο μεταξύ, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων, το ενδιαφέρον στρέφεται στα πολιτικά θέματα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος διαμήνυσε ότι απορρίπτει τον όρο «προοδευτική διακυβέρνηση», τον οποίο χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου στην δήλωση υποψηφιότητάς του, διότι πίσω από αυτόν κρύβεται μία προσπάθεια για σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή και το ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη. «Ενώ κανένας εκ των ‘‘6’’ δεν μιλά για συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, κάποιοι μιλούν για προοδευτική διακυβέρνηση θέλοντας να ξεπλύνουν δημοκρατικά τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτικό κόμμα και δεν θα συνεργαστώ μαζί του, εάν γίνω πρόεδρος θα καταστρέψω αυτά τα σενάρια. Με Ραγκούση, Σπίρτζη, Ξενογιαννακοπούλου, Κουρουμπλή, δεν κάνω συνεργασία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, χθες βράδυ, από το Ρέθυμνο, ενισχύοντας έτσι το πολιτικό στίγμα που θέλει να δώσει στην υποψηφιότητά του.

«Διάβασα ότι “ο όρος προοδευτική διακυβέρνηση είναι ύποπτος”. Δεν υπάρχουν ύποπτοι όροι. Αποκτούν διαφορετική σημασία ανάλογα με τους ανθρώπους που εκφωνούν τις λέξεις» απάντησε, αιχμηρά, στο twitter λίγο νωρίτερα, ο Χάρης Καστανίδης, με σαφή υποννοούμενα κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, εκκινώντας έτσι το άτυπο debate, στο ΚΙΝΑΛ, για τα περί συνεργασίας ή όχι με κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα.