ΚΙΝΑΛ: Καμία αναβολή στις εκλογές – Τι αναφέρουν τα επιτελεία των υποψηφίων

 

 

Το σοκ της είδησης του θανάτου της Φώφης Γεννηματά πάγωσε τις διαδικασίες ανάμεσα στους υποψηφίους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τα προηγούμενα 24ωρα. Το γεγονός ωστόσο ότι η ίδια η Φώφη Γεννηματά, είχε ορίσει ημερομηνίες και είχε προχωρήσει τις διαδικασίες, χωρίς καμία στιγμή να ζητήσει αναβολή, λόγω της κατάστασης της υγείας της, την οποία γνώριζε, φαίνεται ότι «ξεπαγώνουν» τις διαδικασίες.

Η ημερομηνία των εκλογών δεν φαίνεται να είναι υπό διαπραγμάτευση. Είναι κάτι που δεν το θέλουν ούτε από την πλευρά του Γ. Παπανδρέου, ούτε από την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου.

Πηγές αναφέρουν ότι οι συζητήσεις στα επιτελεία των υποψηφίων προσανατολίζονται στο να διεξαχθούν κανονικά οι εσωκομματικές εκλογές.

 

Ειδικότερα, πηγές από το περιβάλλον Παπανδρέου, επισημαίνουν ότι και η ίδια η Φώφη Γεννηματά το είχε διαμηνύσει μιλώντας σε συνεργάτες της: «Πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, να τελειώνουμε με τις διαδικασίες και να κερδίσουμε. Με διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες», είχε πει στις 10 Σεπτεμβρίου.

 

Καθαρό «όχι» σε οποιοδήποτε σενάριο αναβολής λέει και η πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου. «Καμία αναβολή. Τα κόμματα είναι ζωντανοί οργανισμοί, τώρα είναι ακόμη πιο πιεστικό να εκλεγεί νέα ηγεσία», λένε συνεργάτες του βουλευτή και υποψήφιου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

 

Από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη σημειώνουν: «Αν τεθεί κάποιο αίτημα θα συζητηθεί στην επιτροπή (την ΕΔΕΚΑΠ) που είναι επιφορτισμένη με το διαδικαστικό και οργανωτικό κομμάτι. Βασική μας προτεραιότητα είναι να διεξαχθεί μια πολιτική διαδικασία με διαφάνεια και μαζική συμμετοχή».

Από την άλλη πλευρά, συνεργάτες του Παύλου Χρηστίδη συζητούσαν χθες ζήτημα αναβολής των εσωκομματικών εκλογών. Οπως ανέφεραν χαρακτηριστικά από το επιτελείο του, ο Παύλος Χρηστίδης έχει γίνει δέκτης πιέσεων από κομματικά στελέχη, ανά την Ελλάδα, να πάρει παράταση η διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, λόγω του συγκινησιακά φορτισμένου κλίματος που έχει δημιουργηθεί, μετά το θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Ωστόσο ο ίδιος ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος δεν ανοίγει ακόμα τα χαρτιά του.

 

 

Από την πλευρά του Χάρη Καστανίδη δεν σχολιάζουν τα περί αναβολής, ενώ ως προς το θέμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας φαίνεται να προκρίνεται τόσο θεσμικά όσο και ηθικά, έναντι της επιλογής Γεννηματά, η πρόβλεψη του καταστατικού για εκπροσώπηση από τον α’ κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.

 

Στο επιτελείο του Παύλου Γερουλάνου αποφεύγουν να μπουν σε σχετικές συζητήσεις. Εργάζονται με το χρονοδιάγραμμα που έχει εκπονηθεί για εκλογές στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ ως προς το θέμα της ΚΟ, δεδομένου ότι ο ίδιος δεν είναι βουλευτής, δεν παίρνουν θέση.