Κινέζοι επιστήμονες αναπαράγουν νέα στελέχη χοίρων υψηλής ποιότητας

227

Κινέζοι επιστήμονες έχουν εκτρέφει νέα στελέχη χοίρων υψηλής ποιότητας, που ονομάζονται χοίροι Lansi, ένα επίτευγμα που βοηθά στη μείωση της μεγάλης εξάρτησης της χώρας από ξένες ράτσες χοίρων.

Τα νέα στελέχη χοίρων, που εκτράφηκαν από μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Li Kui από το Ινστιτούτο Αγροτικής Γονιδιωματικής στο Shenzhen υπό την Κινεζική Ακαδημία Γεωργικών Επιστημών, εγκρίθηκαν πρόσφατα από την εθνική επιτροπή γενετικών πόρων για ζώα και πουλερικά του Υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων. .

Η επιτυχημένη αναπαραγωγή των στελεχών χοίρων Lansi σηματοδοτεί τα ανεξάρτητα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των κινεζικών φυλών χοίρων και παρέχει σημαντική τεχνολογία και πολύτιμη εμπειρία για τη βελτίωση μεγάλου αριθμού εισαγόμενων φυλών χοίρων στην Κίνα, είπε ο Li.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και καταναλωτής χοίρων στον κόσμο, με την παραγωγή και την κατανάλωση χοιρινού κρέατος να αντιπροσωπεύουν το 44 τοις εκατό και το 46 τοις εκατό του συνόλου του κόσμου αντίστοιχα. Ωστόσο, πάνω από το 90 τοις εκατό των χοίρων που χρησιμοποιούνται για εμπορική παραγωγή βασίζονται σε εισαγόμενες ράτσες, σύμφωνα με τον Li.

Από το 2010, η ομάδα του Li χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες βιολογικής αναπαραγωγής, όπως η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με μοριακούς δείκτες και η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή πλήρους γονιδιώματος για να καλλιεργήσει αποδοτικούς και υψηλής ποιότητας χοίρους αναπαραγωγής βασισμένους σε κυρίαρχες εμπορικές εισαγόμενες ράτσες χοίρων.

Η ομάδα έχει δημιουργήσει έναν πληθυσμό αναπαραγωγής με πάνω από 2.000 κεφάλια πρωτότυπων χοίρων αναπαραγωγής και ανέπτυξε μια σειρά από λογισμικό ανάλυσης αναπαραγωγής και συστήματα βάσης δεδομένων, βελτιώνοντας σημαντικά την απόδοση αναπαραγωγής, μειώνοντας τον χρόνο αναπαραγωγής και βελτιώνοντας την ακρίβεια αναπαραγωγής, σύμφωνα με τον Li.

Η ομάδα έχει καλλιεργήσει με επιτυχία τρία εξειδικευμένα στελέχη χοίρων Lansi για 14 χρόνια. Σύμφωνα με έγκυρα ιδρύματα τρίτων, τα κύρια οικονομικά χαρακτηριστικά και η αντοχή στις ασθένειες των νέων στελεχών έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σύγκριση με τις εισαγόμενες πρωτότυπες ποικιλίες, παρουσιάζοντας ευρείες προοπτικές αγοράς, πρόσθεσε ο Li.