Κιβωτός του Κόσμου: “Ακόμα πιο σκληρά από τις περιγραφές τα γεγονότα” δήλωσε ο ψυχίατρος Σούρας

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, δήλωσε πως έχει πληροφορηθεί ότι όσα συνέβαιναν είναι «ακόμη πιο σκληρά από όσα έχουν ακουστεί».

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου», μετά από την καταγγελία 19χρονου, ότι στέλεχος της δομής ασελγούσε σε βάρος του για δύο ολόκληρα χρόνια.

Ο Συνήγορος του Πολίτη έστειλε τον φάκελο με την καταγγελία του 19χρονου στην Εισαγγελία, η οποία διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την εν λόγω ΜΚΟ.

«Πληροφορήθηκα ότι όσα συνέβαιναν είναι ακόμη πιο σκληρά από όσα έχουν ακουστεί»
Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε πως πριν γίνουν γνωστές οι καταγγελίες, είχε πληροφορηθεί κάποια πράγματα , για κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά, «τις οποίες δεν ήθελα να πιστέψω».

Όπως είπε στη συνέχεια o κ. Σούρας, είχε πληροφορηθεί και ονόματα από ανθρώπους που γνώριζαν καλά πρόσωπα και καταστάσεις, προσθέτοντας όμως πως αυτά που πληροφορήθηκε είναι ακόμη πιο σκληρά από όσα έχουν ακουστεί.

Θα κληθούν να καταθέσουν κι άλλα παιδιά

Στην ίδια εκπομπή, μίλησε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. «Οι καταγγελίες υποβλήθηκαν αρχικά στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος τις διαβίβασε στην Εισαγγελία κι εκείνη με τη σειρά της στην Αστυνομία».

«Στη συνέχεια καλέσαμε τον καταγγέλλοντα, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν κι άλλα παιδιά και εργαζόμενοι», συμπλήρωσε ο κ. Καλλιακμάνης τονίζοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.