Κιβωτός του Κόσμου: Αποχώρησαν από τη δομή ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβύτερα – Ελέγχονται για τέσσερα κακουργήματα

Την πόρτα της εξόδου είδαν σήμερα το μεσημέρι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβύτερα Σταματία Γεωργαντή από τα κεντρικά της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό, λίγο πριν λήξει η προθεσμία που είχε δώσει ο εισαγγελέας σχετικά με την εγκατάλειψη της δομής και από τους δυο.

Εκνευρισμένη η πρεσβύτερα βλέποντας τα τηλεοπτικά συνεργεία έξω από την δομή όπου στον 4ο όροφο στεγάζεται και η οικία τους, ακούγεται να λέει «Ρε αι φύγετε από εδώ» προς τις κάμερες.

Την ίδια ώρα στο δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης έδωσε παραγγελία προς την οικονομική αστυνομία να διενεργήσει γενικευμένο έλεγχο για τέσσερα κακουργήματα.

Τα αδικήματα τα οποία καλείται να διερευνήσει η οικονομική αστυνομία για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβύτερα αλλά και αλλά εννέα πρόσωπα, είναι αυτά της απιστίας, της φοροδιαφυγής, της υπεξαίρεσης και τέλος του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Στο μικροσκόπιο της οικονομικής αστυνομίας θα μπουν πάσης φύσεως επιχορηγήσεις και χρηματοδοτήσεις που έχουν μπει στα ταμία της οργάνωσης, ενώ όσον αφορά τον φορολογικό έλεγχο για όλους τους εμπλεκόμενους η εισαγγελική παραγγελία ζητάει να γίνει σε βάθος πενταετίας.

Υπενθυμίζεται πως οι λογαριασμοί της πρεσβυτέρας και του ιδρυτή της οργάνωσης έχουν κατασχεθεί, ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί και ο έλεγχος των πόθεν έσχες τους.