Κιβωτός του Κόσμου: Αύριο Πέμπτη 23/2 δίνει εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος για τις καταγγελίες

Εξηγήσεις μέσω υπομνήματος αναμένεται να δώσει την Πέμπτη (23/2) ο επικεφαλής της ΜΚΟ, «Κιβωτός του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος για τις καταγγελίες περί ασέλγειας που έκαναν σε βάρος του δύο αγόρια, 19 και 15 ετών αντίστοιχα. Στο υπόμνημα, το οποίο φτάνει τις 90 σελίδες, ο πατέρας Αντώνιος επικαλείται στοιχεία, που είτε διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των δύο αγοριών, είτε αποδίδουν στις καταγγελίες του ιδιοτελή κίνητρα. Ο ίδιος αναφέρει πως έχουν σκοπό να τον διαβάλουν και δεν αποκλείει το να έχουν οικονομικά κίνητρα, σύμφωνα με τον ALPHA.

Αγανακτισμένη εμφανίζεται με τις καθυστερήσεις και τις αλλεπάλληλες αναβολές η μητέρα του 19χρονου που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου τον περασμένο Νοέμβριο προκαλώντας σαρωτικές αλλαγές στην Κιβωτό του Κόσμου, καθώς περιέγραψε πρώτος μία χρόνια κακοποίηση από τον πατέρα Αντώνιο.

«Το παιδί μου σκέφτηκε να αυτοκτονήσει»

Τρεις μήνες μετά τον σάλο που προκάλεσαν εκείνες οι πρώτες καταγγελίες, ο πατέρας Αντώνιος ακόμα δεν έχει καταθέσει ενώπιον εισαγγελέα και η μητέρα του 19χρονου εκφράζει στην κάμερα της εκπομπής LIVE NEWS την οργή της αλλά και τον φόβο της για την κατάσταση, ενώ μιλάει για τις σκέψεις που περνούν από το μυαλό του παιδιού της.

«Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Η τελευταία αναβολή ήταν σαν να μας λένε ότι πάνε με τα νερά του. Δεν ξέρω τι δικαιολογία είπε την τελευταία φορά και πόσες μέρες έχει πάει. Την τελευταία φορά είχε πει ότι πήρε το 10ήμερο για να διαβάσει τη δικογραφία. Την επόμενη φορά δεν ακούστηκε τίποτα. Είναι και αυτή Δικαιοσύνη; Είναι Δικαιοσύνη;».

Σύμφωνα με την μητέρα του 19χρονου, ο γιος της βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Αισθάνεται προδομένος και απέχθεια για τον άνθρωπο που κάποτε έβλεπε και αισθανόταν σαν δεύτερο πατέρα του.

«Το παιδί μου είναι στα πατώματα. Δεν μπορείτε να καταλάβετε εσείς τι περνάω. Να περιμένω να πάθει κάτι το παιδί μου; Από τις αναβολές έπεσε πολύ η ψυχολογία του. Ειδικά τώρα την τελευταία, δεν παλεύετε. Δεν την παλεύει. Είναι αμαρτία. Τον βλέπει ένας ψυχίατρος».

Τι είχε καταθέσει ο 19χρονος
Όπως αναφέρει η εκπομπή, σε μία από τις δύο καταθέσεις του, ο 19χρονος κάνει λόγο για μια συστηματική σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα Αντώνιο. Μιλάει για τα δώρα που του έκανε ο 52χρονος και τα εκβιαστικά διλήμματα που βρίσκονταν μπροστά του για να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

«Όποτε σηκωνόμουν, ο Πάτερ με έπιανε στα οπίσθια, κάτι που έκανε στην αρχή 2 έως 3 φορές την εβδομάδα, μέχρι που έφτασε να το κάνει 15 φορές την ημέρα. Επίσης, όταν πηγαίναμε στη θάλασσα και κάναμε μπάνιο, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών μέσα στη θάλασσα, πνιξίματα και πατητές, ξεκίνησε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου και να μου πιάνει τα οπίσθιά μου. Στην αρχή μια φορά κατά τη διάρκεια του μπάνιου και προς το τέλος 10 φορές κατά τη διάρκεια του μπάνιου».

Ο 19χρονος τόνισε στους αστυνομικούς πως η συμπεριφορά του ιδρυτή της «Κιβωτού» άλλαζε ανάλογα με τη συμπεριφορά του. Όπως λέει, όποτε αντιδρούσε γινόταν μαζί του σκληρός και όταν τον άφηνε να ικανοποιεί τις αρρωστημένες του ορέξεις, έδειχνε ευδιάθετος και φιλικός.

«Μια από αυτές τις ημέρες, ενώ μου χάιδευε την πλάτη έβαλε το χέρι του μέσα στο εσώρουχό μου και άρχισε να μου τρίβει τα οπίσθια. Εγώ κοκκάλωσα, δεν ήξερα τι να κάνω, όλα είχαν γίνει γύρω μου μαύρα και είχα γίνει μούσκεμα στον ιδρώτα και αυτός το εκμεταλλεύτηκε και το συνέχισε.

»Το ίδιο πράγμα γινόταν 4 με 5 ημέρες συνέχεια, μέχρι που εγώ μια μέρα που πήρα την απόφαση να μη με ξανακουμπήσει, του έδειξα με τη συμπεριφορά μου ότι θέλω να σταματήσει αυτό και τότε αυτός με έδιωξε από το δωμάτιο».

Ο πατέρας Αντώνιος, μέσω των δικηγόρων του, αρνείται τα πάντα και μιλάει από την πρώτη στιγμή για μια σκευωρία που στήθηκε με στόχο να απομακρυνθεί από την Οργάνωση που ίδρυσε.

Ισχυρισμοί ωστόσο που εξοργίζουν ακόμα περισσότερο τη μητέρα του 19χρονου.

«Στην αρχή όλα αυτά γίνονταν στο δωμάτιό του, μετά όμως, όταν ήμασταν μόνοι, είτε στον διάδρομο, είτε στο ασανσέρ, είτε στο γραφείο του, οποιαδήποτε στιγμή έβρισκε ευκαιρία, δεν κρατιόταν και έβαζε το χέρι του στα οπίσθιά μου, μέσα στο εσώρουχο. Επίσης με έλεγχε στα πάντα και απαιτούσε να είμαι όπως ήθελε, δηλαδή αξύριστος και ακούρευτος, ήλεγχε ακόμη και το πόσο έτρωγα», λέει στην κατάθεσή του ο νεαρός.

«Παίζουνε με τις ψυχές των ανθρώπων; Είναι απάνθρωπο», αναφέρει η μητέρα του 19χρονου.

Η μητέρα του παιδιού ζητάει να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο άνθρωπος, ο οποίος, όπως λέει, κατέστρεψε τον γιο της. Ελπίζει στη συνέχιση της έρευνας που θα ξεσκεπάσει όλη την αλήθεια όσο το δυνατόν γρηγορότερα.