Κιβωτός του Κόσμου: Μάρτυρας κλειδί καίει μεγαλοστέλεχος της δομής – «Άνοιξα την πόρτα και είδα αυτό το περιστατικό»

Αστυνομία ΕΛΑΣ

Την σοκαριστική καταγγελία του 19χρονου για την Κιβωτό του Κόσμου η οποία στάθηκε αφορμή να ανοίξουν στόματα για όσα συνέβαιναν στη δομή επιβεβαιώνει μάρτυρας κλειδί.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που επικαλέστηκε ο 19χρονος, καθώς έγινε αυτόπτης μάρτυρας άθελά του στην ασέλγεια που κατήγγειλε στις Αρχές. Και ο ίδιος είναι ηλικίας 19 ετών και έχει φιλικές σχέσεις με τον συνομήλικό του καταγγέλλοντα, με τον οποίο μεγάλωσαν μαζί στη δομή της Αθήνας.

«Το περιστατικό με το συγκεκριμένο παιδί, τον φίλο μου ήταν περίπου 13 με 14 Αυγούστου. Πιο πριν κιόλας μιλάγαμε και εγώ δεν πίστευα εννοείται τίποτα… Μετά μου ζητήθηκε να πάω φαγητό σε αυτό το στέλεχος της Κιβωτού πήγα εκείνο το βράδυ, άνοιξα την πόρτα χωρίς να χτυπήσω και είδα αυτό το περιστατικό με τον φίλο μου και με αυτό το στέλεχος. Το είπα και στην κατάθεση μου δηλαδή….» είπε αρχικά ο φίλος του 19χρονου στον Alpha.

«Μετά ακολούθησαν αλλά μετά… Εντάξει εννοείται μεσολάβησε το σοκ… Δεν μπορούσα να καταλάβω τι γίνεται. Μετά την άλλη μέρα, επειδή είχε καταλάβει αυτό το στέλεχος ότι ήμουνα εγώ γιατί μπήκα και άφησα το φαγητό, την άλλη μέρα προσπάθησε και έλεγε ότι “να πάω να βγάλω τραπεζικό λογαριασμό”. Εγώ έλεγα “γιατί;”. “Να έρχεται το στρατιωτικό σου να σου βάλουμε λεφτά και το ένα και το άλλο. Εγώ κατάλαβα. Γιατί σε άλλα παιδιά δεν το κάνει και το κάνει μόνο σε μένα ρε φίλε τώρα ξέρω ‘γω;

Τέλος πάντων, εγώ το πήρα ως δωροδοκία, να με δωροδοκήσει για να κλείσω το στόμα μου να γλυκαθώ από τα λεφτά. Από τα τόσα χιλιάρικα. Τώρα τι να πω εγώ… Μετά από μία εβδομάδα εξαφανίστηκα, έφυγα, αλλά εντάξει ασχολήθηκαν πάρα πολύ μαζί μου και γι’ αυτό κιόλας ήμουν ο πρώτος που ήθελα να συναντηθώ με την Εισαγγελέα ανηλίκων» πρόσθεσε στη συνέχεια ο μάρτυρας «κλειδί».

«Τώρα εγώ έχω δώσει επτά σελίδες κατάθεση. Από ‘κει και πέρα τι να σας πω ότι είμαι μάρτυρας που είδα τον φίλο μου; Ναι εννοείται γιατί δεν ήθελα να το πιστέψω ότι γινόταν αυτό επί δύο χρόνια;» συνέχισε ο νεαρός.

Σε ερώτηση για το αν ο καταγγελλόμενος κακοποίησε σεξουαλικά και άλλα παιδιά στην «Κιβωτό του Κόσμου», ο 19χρονος απάντησε: «Δεν ήμουν πουθενά αλλού μάρτυρας αλλά ακούγονται πάρα πολλά. Τώρα σίγουρα για έναν δύο μπορεί. Ο συγκεκριμένος ξέρει που το έκανε; Ξέρει που τα έκανε… Επειδή του πλήρωνε κάποια ενοίκια, επειδή έβαζε κάποιον από την οικογένειά του να δουλεύει…».