Κληρονομιά Τράγκα: Ολική ρήξη ανάμεσα στον Γιάννη Τράγκα και τη Μαρία Καρρά – Εξώδικo για τα ακίνητα στις ΗΠΑ

Ενάμισης χρόνος συμπληρώθηκε αυτές τις μέρες από τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την περιβόητη κληρονομιά του και ο εμφύλιος των Τράγκα καλά κρατεί. Με μια διαθήκη που μοιάζει να είναι «στοιχειωμένη» πλέον, το θρίλερ της αποδοχής της συνεχίζεται, με κύριους πρωταγωνιστές τον μεγαλύτερο γιο του εκδότη, Γιάννη, και την τελευταία του σύζυγο.

Αυτή που φέρεται να βρίσκεται πίσω από κάθε εμπόδιο εδώ και δεκαοχτώ μήνες ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή για την περιουσία του εκλιπόντος. Παρότι το τελευταίο διάστημα φάνηκε ότι το νερό, έστω και δύσκολα, μπήκε επιτέλους στο αυλάκι, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών ανέτρεψαν τα πάντα. Πλέον ο Γιάννης Τράγκας διέκοψε κάθε επαφή με τη Μαρία Καρρά, αφού η διαφωνία που προέκυψε για την κοινή αποδοχή της κληρονομιάς δεν κατέστη δυνατό να γεφυρωθεί και οδήγησε σε ολική ρήξη.

Κι αυτή η διαφωνία αφορούσε όλα τα ακίνητα του Γιώργου Τράγκα στις ΗΠΑ, τα οποία η χήρα του δεν ήθελε να συμπεριληφθούν στην κληρονομιά, αλλά να μείνουν εκτός. Κάτι που βρήκε κάθετα αντίθετο τον μεγάλο γιο του εκδότη-δημοσιογράφου, ο οποίος προσπαθούσε επί μήνες να τα βρει μέσω δικηγορικού γραφείου των ΗΠΑ. Και όταν ανακάλυψε ότι η τελευταία σύζυγος του πατέρα του άρχισε να πουλάει συγκεκριμένα σπίτια, όπως αυτό στο Λας Βέγκας, επέμεινε ακόμη περισσότερο να συμπεριληφθούν και οι κατοικίες της Αμερικής.

Ακολούθησε ένα ντόμινο διαβουλεύσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές και πριν από δύο μήνες φάνηκε ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία ώστε υιός Τράγκας και Μαρία Καρρά να μεταβούν τελικά στο Μονακό. Εκεί όπου θα υπέγραφαν και οι δύο την αποδοχή της διαθήκης του εκλιπόντος ώστε να ξεμπλοκαριστούν επιτέλους λογαριασμοί και θυρίδες σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του πριγκιπάτου και να λάβει ο καθείς ό,τι του αναλογεί, αφού πληρωθούν τα οφειλόμενα στο Ελληνικό Δημόσιο.

Αλλαγή στάσης

Φάνηκε τότε ότι η Μαρία Καρρά έριξε νερό στο κρασί της, αλλά τελικά ήταν μόνο για λίγο, αφού φέρεται να άλλαξε στάση και ζήτησε να μείνουν εκτός αποδοχής τα ακίνητα της Αμερικής.

Σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν άριστη γνώση της υπόθεσης, πρότεινε, όπως επιμένουν οι πληροφορίες, στον Γιάννη Τράγκα να συνάψουν ένα ξεχωριστό ιδιωτικό συμφωνητικό στο Μονακό.

Αυτό θα αφορούσε αποκλειστικά όλες τις κατοικίες που είχε ο εκλιπών στις ΗΠΑ, σε πόλεις όπως το Μαϊάμι, το Λας Βέγκας (πουλήθηκε), τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον (πουλήθηκε) μεταξύ άλλων και τον διαμοιρασμό τους. Ο γιος του εκδότη αρνήθηκε κατηγορηματικά να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση και απαυδισμένος από τα συνεχή μπρος-πίσω διέκοψε κάθε επαφή με τη Μαρία Καρρά.

Της απέστειλε μάλιστα και εξώδικο ώστε η θέση του να είναι ξεκάθαρη και με το γράμμα του νόμου, ενώ αρνήθηκε να μεταβεί στο Μονακό για να υπογράψουν την αποδοχή. Κάτι όμως που δεν φαίνεται να ενδιαφέρει και πολύ τη Μαρία Καρρά.

 

Θα κυνηγήσει μόνη της την αποδοχή

Ούτως η άλλως, όταν άρχισαν τα αποκαλυπτήρια για την τεράστια περιουσία που άφησε πίσω του ο εκλιπών, η οποία περιελάμβανε δεκάδες ακίνητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, καταθέσεις εκατομμυρίων σε τράπεζες και θυρίδες του Μονακό, η χήρα του φέρεται να επέλεξε να κινήσει μόνη της τα νήματα.

Κάτι που φάνηκε τους επόμενους μήνες με τη στάση που κράτησε, τις καθυστερήσεις, τις αναβολές τηλεδιασκέψεων και την επικαλούμενη άγνοια για τη διαθήκη του συζύγου της, ακόμη και από τον πρώην πλέον δικηγόρο της Νίκο Αγαπηνό, ο οποίος την άφησε από πελάτισσα.
Εκτοτε σπάνια εμφανίζεται στην Ελλάδα και μόνο για λίγα 24ωρα, ενώ μετά την τελευταία ρήξη με τον Γιάννη Τράγκα αναλαμβάνει μόνη της δράση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Μαρία Καρρά προτίθεται να προχωρήσει στην κίνηση να γίνει αποδοχή της κληρονομιάς μόνο από την ίδια.

Εν αντιθέσει με την Ελλάδα, όπου ένας εκ των κληρονόμων μπορεί να πάει μόνος του στον συμβολαιογράφο, να υπογράψει και ακολούθως να λάβει το μερίδιο που του αναλογεί, στο Μονακό το δικονομικό σύστημα απαιτεί την ταυτόχρονη παρουσία όλων των κληρονόμων. Στην περίπτωση της διαθήκης Τράγκα, δηλαδή, χρειάζονται οι υπογραφές των κληρονόμων την ίδια μέρα και ώρα, γι’ αυτό και τόσο καιρό γίνονταν συζητήσεις για να οριστικοποιηθεί το ραντεβού. Μετά το ναυάγιο και τη σύγκρουση με τον Γιάννη Τράγκα, αυτές τις μέρες η Μαρία Καρρά ετοιμάζεται να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες νομικές κινήσεις ώστε να υποβάλει πλέον μόνη της αίτημα αποδοχής κληρονομιάς μέσω των δικαστηρίων του Μονακό.

Είναι σαφώς μια χρονοβόρα διαδικασία, αφού θα χρειαστεί εκτός των άλλων να δικαιολογήσει επαρκώς την άρνηση του Γιάννη Τράγκα να υπογράψει την κοινή αποδοχή. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα να κληθεί ο τελευταίος να καταθέσει τους λόγους που δεν υπογράφει, κάτι που σίγουρα δεν θα είναι ευχάριστο για την κυρία Καρρά.

Τη γυναίκα που σημάδεψε ποικιλοτρόπως τη ζωή του Γιώργου Τράγκα, αλλά και τα μεθεόρτια των αποκαλύψεων για την τεράστια περιουσία του εκλιπόντος, με τη στάση που κράτησε. Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για την πώληση ακινήτων στις ΗΠΑ και το «κυνηγητό» που υφίσταται από τον Γιάννη Τράγκα, που θέλει να μάθει τι απέγιναν τα ακίνητα του πατέρα του, η Μαρία Καρρά συνεχίζει πλέον μόνη της.

Μόνη της ήταν εξάλλου από την αρχή αυτού του κληρονομικού θρίλερ κι ας είχε διαφανεί αρχικά ότι συμπλέει με τον Γιάννη, ενώ ο Φρέντι ήταν απέναντί τους, μέχρι να αποποιηθεί την κληρονομιά σε Ελλάδα και Μονακό.