Κοινή εμφάνιση των BMW M4 Coupe και BMW M4 GT3 στο πλαίσιο του Αυστριακού αγώνα του MotoGP™

405

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Red Bull Ring: Για πρώτη φορά, η BMW M GmbH παρουσίασε δύο εμβληματικά μοντέλα που σχεδιάστηκαν δίπλα-δίπλα για χρήση στο δρόμο και σε αγώνες. Πρόκειται γα τα πρωτότυπα της νέας BMW M4 Coupe (κατανάλωση μικτού κύκλου: 10,9 – 10,5 l/100 km*, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 249 – 239 g/km*, προκαταρκτικές τιμές) και της νέας BMW M4 GT3. Εν όψει αγώνα του MotoGP ‘BMW M Grand Prix of Styria’, τα δύο οχήματα παρουσιάστηκαν καμουφλαρισμένα, ειδικά για το σκοπό αυτό, καθώς η οριστική τους σχεδίαση θα αποκαλυφθεί αργότερα.

Την ικανοποίησή του για την κοινή παρουσίαση των νέων BMW M4 Coupe και  BMW M4 GT3, εξέφρασε Markus Flasch, CEO της BMW M GmbH, τονίζοντας την παράλληλη εξέλιξη των οχημάτων με σκοπό να μοιράζονται το ίδιο DNA. Μάλιστα, ο ίδιος ολοκλήρωσε τους πρώτους γύρους στο Red Bull Ring οδηγώντας την BMW M4 Coupe.

Όπως η νέα BMW M3 Sedan και άλλα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH, η νέα BMW M4 Coupe θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος: Εκτός από την έκδοση 353 kW/480 hp με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, θα προσφέρεται επίσης ένα μοντέλο Competition με ισχύ 375 kW/510 hp και 8-τάχυτο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic.

Το βασικό χαρακτηριστικό που μοιράζονται όλες οι BMW M4 είναι ο νέος, υψηλόστροφος, εν σειρά εξακύλιδρος κινητήρας τεχνολογίας M TwinPower Turbot. Από την πρώτη στιγμή, η ισχυρή κινητήρια μονάδα εξελίχθηκε σύμφωνα με κριτήρια αγωνιστικών επιδόσεων. Και δεν θα επωφεληθούν μόνον οι  Customer Racing Teams της BMW M που θα χρησιμοποιήσουν την BMW M4 GT3 σε πρωταθλήματα GT ανά τον κόσμο, αλλά και τα μοντέλα BMW M4 με άδεια για νόμιμη χρήση σε δημόσιους δρόμους, ανεβάζοντας την οδηγική απόλαυση στα ύψη.

Ο Philipp Eng που οδήγησε την BMW M4 GT3 στο Αυστριακό σιρκουί, μετά από μία ευχάριστη πρώτη γεύση, προέβλεψε ότι το μοντέλο θα συνεχίζει  την επιτυχημένη μακροχρόνια παράδοση των οχημάτων BMW M αποδεικνύοντας την αξία του σε πολύ ανταγωνιστικές συνθήκες.

Από το 2022 και μετά από μία σειρά αγωνιστικών διοργανώσεων το 2021, η BMW M4 GT3 θα αντικαταστήσει τελικά την BMW M6 GT3 ως η κορυφαία πρόταση στο αγωνιστικό πρόγραμμα πελατών της BMW. Από το 2016, η BMW M6 GT3 αποτελεί μέλος της οικογένειας της BMW M Motorsport, έχοντας ήδη κερδίσει στον 24ωρο αγώνα Spa-Franchorchamps την χρονιά που έκανε το ντεμπούτο της, μία επιτυχία που ξεπέρασε δύο χρόνια αργότερα με μία διπλή νίκη.

Ωστόσο, πριν η νέα BMW M4 Coupe κυκλοφορήσει κανονικά στο δρόμο και στις αγωνιστικές πίστες,  χωρίς το ειδικό καμουφλάζ, πρέπει να πραγματοποιηθούν τελικές εντατικές δοκιμές. Η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα προγραμματίζεται για το Σεπτέμβριο του 2020.

Τέλος, όπως είχε ήδη προαναγγελθεί, λίγες μόλις ημέρες μετά την πρώτη εμφάνιση της BMW M4 Coupe στο Red Bull Ring, ο νικητής του Αυστριακού ‘BMW M Grand Prix of Styria’ κέρδισε ως έπαθλο μία BMW M4 Coupe (Μ.Υ. 2021).

Πρόκειται για τον Πορτογάλο Miguel Oliveira, ο οποίος μετά από ένα επεισοδιακό αγώνα, έγραψε ιστορία, ως ο νικητής του 900ου Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας και τώρα θα απολαμβάνει τη χαρά της οδήγησης ενός εμβληματικού μοντέλου της BMW M GmbH.