Κοινοβουλευτική ερώτηση Κ. Μπογδάνου για τον αριθμό μεταναστών που απέκτησαν ελληνική υπηκοότητα και έχουν δικαίωμα ψήφου

Τον ακριβή αριθμό των μεταναστών που απέκτησαν ελληνική υπηκοότητα και ως εκ τούτου έχουν δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές ζήτησε μέσω ερώτησής του στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ο αντιπρόεδρος της Πατριωτικής Ένωσης, πρόεδρος της ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. και ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Αθηνών, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Μπογδάνου:

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη

ΘΕΜΑ: «Εκλογικοί κατάλογοι και αριθμός μεταναστών που απέκτησαν την ελληνική υπηκοότητα και έχουν δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές»

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Οι εθνικές εκλογές βρίσκονται προ των πυλών και οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν προφανώς συγκροτηθεί. Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής μαρτυρούν μια σημαντική μεταβολή στο δημογραφικό μείγμα, τόσο των κατοίκων της Ελλάδος, όσο και του εκλογικού σώματος, η οποία οφείλεται κυρίως στην – παράνομη κατά βάση – μετανάστευση και την υπογεννητικότητα.

Βάσει των ανωτέρω, ερωτάται ο κος Υπουργός,

-Ποιος είναι ο αριθμός των μεταναστών, οι οποίοι έχουν πάρει την ελληνική υπηκοότητα, που έχουν δικαίωμα ψήφου στις επόμενες εκλογές;

-Πόσοι εξ αυτών έχουν αποκτήσει το δικαίωμα ψήφου κατά την τελευταία δεκαετία;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α ́ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ