KΟΝΑ Electric: 10+1 λόγοι για ηλεκτροκίνηση χωρίς συμβιβασμούς

562
1. Το No1 αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV στην Ευρώπη
2. Δοκιμασμένο με 100.000 πωλήσεις στην Ευρώπη
3. Κορυφαία αυτονομία 660χλμ στην πόλη και 484χλμ σε μικτό κύκλο
4. Η πιο αξιόπιστη αυτονομία της αγοράς: Κάνει αυτό που υπόσχεται
5. Σημαντικές βραβεύσεις που αποδεικνύουν την εξαιρετική αυτονομία του
6. Διπλασιασμός του χώρου αποσκευών με δυνατότητα φόρτωσης στην οροφή
7. Εκρηκτικές επιδόσεις με ισχύ 204ps και ροπή 395Νm
8. One-pedal driving με αυτόματη αλλά και χειροκίνητη ρύθμιση της αναγεννητικής πέδησης
9. Premium εξοπλισμός και τεχνολογίες αιχμής
10. 1 μήνας διαδρομή Γλυφάδα-Σύνταγμα-Γλυφάδα καλύπτεται με ένα βράδυ φόρτισης σε οικιακό wallbox, με κόστος ρεύματος κάτω από 5 ευρώ.
11. Πανελλαδική υποστήριξη After Sales, κορυφαία 5-ετής εργοστασιακή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων & εργοστασιακή εγγύηση μπαταρίας 8 ετών ή 160.000χλμ

Το πρώτο ηλεκτρικό compact SUV στην Ευρώπη

Το KΟΝΑ Electric αποτελεί ορόσημο στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης υψηλής αυτονομίας με το δυναμισμό των SUVs, με τρόπο προσιτότερο από ποτέ.

100.000 παγκόσμιες πωλήσεις στα πρώτα δύο χρόνια

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της Hyundai έφτασε σε συνολικές πωλήσεις 103.719 μονάδων στα τέλη Ιουνίου μόλις δύοχρόνια από την έναρξη κυκλοφορία του. Οι διεθνείς πωλήσεις του εκτός Κορέας αντιπροσωπεύουν περισσότερο από 75% του συνολικού όγκου πωλήσεων.

Δύο εναλλακτικές ισχύος και αυτονομίας

Το νέο οικολογικό μοντέλο της Hyundai διατίθεται με δύο εκδόσεις κινητήρων: Η ισχυρότερη έκδοση, με τη μεγάλη μπαταρία των 64 kWh, διατίθεται πλέον με αναβαθμισμένη αυτονομία 660 χιλιομέτρων σε αστικό κύκλο ή 484 χιλιομέτρων σε μικτό κύκλο, σύμφωνα με τις ρεαλιστικότερες νέες μετρήσεις WLTP. Η απόδοση είναι 204 ίπποι (150 kW) ανεξαρτήτως στροφών, και ροπή 395 Nm, δηλαδή πολύ ισχυρότερη από τη ροπή ενός αντίστοιχου turbo κινητήρα εφάμιλλης ιπποδύναμης.

Αντίστοιχα, με την μπαταρία χωρητικότητας 39 kWh, το ΚΟΝΑ Electric μπορεί να καλύψει με μια μόνο φόρτιση έως και 453 χιλιόμετρα εντός πόλης ή 305 χιλιόμετρα σε μικτό κύκλο, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 136 ίππους (100 kW) και την ίδια πανίσχυρη ροπή 395 Nm.

Η πιο αξιόπιστη αυτονομία

Χάρη στην ιδιαίτερη τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Hyundai για τη θερμική διαχείριση της ηλεκτρικής μπαταρίας, επιτυγχάνεται βελτιωμένη αξιοπιστία στην αποδοτικότητα (και επομένως και αυτονομία) της μπαταρίας υπό τις εκάστοτε συνθήκες περιβάλλοντος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αξιοπιστίας της αυτονομίας του Kona Electric αποτελεί το mega test που πραγματοποίησε νωρίτερα μέσα στο έτος ο Εθνικός Αυτοκινητιστικός Οργανισμός της Νορβηγίας, NAF (Norwegian Automobile Federation), δοκιμάζονταςκαι καταγράφοντας την συμπεριφορά 20 ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, παρατηρώντας πόσο μειώνεται η αυτονομία, καθώς και πώς επηρεάζεται ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών. Πιο συγκεκριμένα, δοκιμάστηκαν τα Audi E-Tron, BMW i3, Hyundai Kona Electric και Ioniq Electric, Jaguar I-Pace, Kia e-Niro και e-Soul, Mercedes-Benz EQC, δύο Nissan Leaf, Opel Ampera-e, Renault Zoe, Seat Mii electric, Skoda Citigo e iV, Tesla Model S, Model 3 και Model X, Volkswagen e-up! και e-Golf.

Στις απαιτητικές συνθήκες της Νορβηγίας, την καλύτερη επίδοση είχε το Hyundai Kona Electric καταγράφοντας τη μικρότερη απόκλιση,μόλις 9%, από την εργοστασιακή αυτονομία, όταν όλα τα υπόλοιπα οχήματα που συμμετείχαν στο mega test είχαν μέση απόκλιση άνω του 21%.

Διακρίσεις

Hyundai Kona Electric

Το Kona Electric στα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας του απέσπασε τις παρακάτω σημαντικές διακρίσεις:

  •  «Affordable Electric Car of the Year 2018». Το Kona Electricκατέκτησε το βραβείο του πιο προσιτού ηλεκτρικού οχήματος στα βραβεία 2018 Auto Express New Car.
  • «2019 Best Small Family Car» ανακηρύχθηκε τo Kona Electric στα βραβεία Top Gear Electric Awards. Στο ευρωπαϊκό του ταξίδι κάλυψε 1.600 χιλιόμετρα και 9 χώρες σε λιγότερες από 24 ώρες, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι κανείς δεν μπορεί να ταξιδέψει μακριά με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
  • «2019 Honest John Awards». Η Hyundai Motor κατέκτησε την κορυφή της κατηγορίας «Best EV» με το Kona Electric, μετά από ψηφοφορία των χρηστών του HonestJohn.co.uk.
  • «Green NCAP 2020»: Κορυφαία αξιολόγηση 5 αστέρων για το ΚΟΝΑ Electric στο νέο θεσμό.

Χώροι και διαστάσεις: compact για την πόλη, χωρίς περιορισμό για τις μακρινές αποδράσεις.

Χάρη στον χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή μόλις 0,288 cd, ακόμη και σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου είναι αξιοσημείωτη η ηχομόνωση του ΚΟΝΑ Electric. Παρά το μεγάλο πλάτος (1.800mm) και μεταξόνιο (2.600mm) που προσφέρουν ευρυχωρία επιβατών, το συμπαγές εξωτερικό μήκος (4.180mm) είναι εξαιρετικό για την πόλη. Αντίστοιχα, στις μακρινές αποδράσεις, το πανίσχυρο KONA Electricεπιτρέπει βάρος οροφής 80kg (κάτι που δεν είναι συνηθισμένο στα ηλεκτροκίνητα), ώστε με εργοστασιακή μπαγκαζιέρα οροφής ο χώρος να υπερδιπλασιάζεται, υπερβαίνοντας αθροιστικά τα 660 λίτρα αποσκευών με 5 θέσεις επιβατών.

Απολαυστική οδήγηση

Με τέσσερα εναλλακτικά προφίλ οδήγησης (Sport, Normal, Eco, Eco+) και το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 7,9 δευτερόλεπταμε 64kWh Νormal mode, το ΚΟΝΑ Electric υπόσχεται μια απολαυστική εμπειρία οδήγησης. Προσφέρει τη δυνατότητα οδήγησης με ένα πεντάλ (one pedal driving) διαθέτοντας όχι μόνο αυτόματη αλλά και χειροκίνητη ρύθμιση επιπέδου αναγεννητικήςπέδησης, με χειριστήρια στο τιμόνι – πιέζοντας παρατεταμένα την αύξηση αναγεννητικής πέδησης, το αυτοκίνητο έρχεται σε πλήρη στάση. Ταυτόχρονα, σε συνθήκες δυναμικής οδήγησης, χάρη και στην πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων (multilink), το ΚΟΝΑ Electric διαχειρίζεται το βάρος της μπαταρίας με ευστάθεια ασυνήθιστη στην ηλεκτροκίνητη κατηγορία.

Πλούσιος εξοπλισμός και τεχνολογίες αιχμής σε κάθε έκδοση

Το KONA Electric φέρει πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφαλείας ήδη από την πρώτη έκδοση Premium, όπως ενδεικτικά αυτόματο κλιματισμό, σύστημα έξυπνης εισόδου και εκκίνησης, φώτα ημέρας και θέσεως LED, 4 προφίλ οδήγησης, ψηφιακή οθόνη πολυμέσων 8’’ με συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay, κάμερα οπισθοπορίας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης, ψηφιακή οθόνη οργάνων 7’’, καθώς και πολλαπλά συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης από τη δέσμη τεχνολογιών Hyundai SmartSense, όπως Αυτόματη Έκτακτη Πέδηση σε ταχύτητες ήδη από 9 km/h και με ανίχνευση πεζών, Υποβοήθηση Εκκίνησης σε Ανηφόρα, Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας, Ανίχνευση Κόπωσης Οδηγού.

Περαιτέρω η έκδοση Distinctive προσφέρει πλήρη φώτα LED με φωτισμό στροφής και αυτόματη υψηλή σκάλα φώτων, φιμέ κρύσταλλα, οθόνη πολυμέσων 10,25’’ με δορυφορική πλοήγηση, premium ηχοσύστημα 8 ηχείων της KRELL®, προηγμένες τεχνολογίες ημιαυτόνομης οδήγησης (Smart Cruise Control με τεχνολογία Stop & Go και Σύστημα Παραμονής στο Κέντρο της Λωρίδας Lane Following Assist), θερμαινόμενα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, σαλόνι συνδυασμού δέρματος-υφάσματος, ηλεκτροχρωματικό καθρέπτη, ασύρματη φόρτιση κινητού.

Πλειάδα πρόσθετων διαθεσίμων επιλογών τεχνολογίας, πολυτελείας και άνεσης περιλαμβάνουν ηλιοροφή, αεριζόμενα καθίσματα, ενσωματωμένο φορτιστή τριφασικού ρεύματος 10,5kW και με λειτουργία μονοφασικού, σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου και κάθετα διερχομένων κατά την κίνηση όπισθεν.

Γρήγορη και άνετη φόρτιση

Με τη χρήση ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 100 kW Η φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου του Kona Electric από 0% έως και το 80% της χωρητικότητάς της διαρκεί περίπου 54 λεπτά, και μάλιστα χρησιμοποιώντας καλώδιο τύπου CCS, το πλέον διαδεδομένο και επίσημο πρότυπο στην Ευρωπαϊκή αγορά. Αυτό σημαίνει χαμηλό κόστος σε ταχυφορτιστές που έχουν χρονοχρέωση.

Σε οικίες ή χώρους στάθμευσης γραφείων, η φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) διαρκεί έως 9 ώρες και 35 λεπτά για πλήρη φόρτιση (0%-100%) της μεγάλης μπαταρίας 64kWh και 6 ώρες και 10 λεπτά για τη μπαταρία 39kWh. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους σε μια κοινή οικιακή πρίζα χρησιμοποιώντας το καλώδιο ICCB. Η θύρα φόρτισης βρίσκεται στη μάσκα του αυτοκινήτου, δίπλα στο λογότυπο Hyundai.

Το KONA Electric δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να προγραμματίσει τις ώρες κατά τις οποίες θα φορτίσει το αυτοκίνητο, αξιοποιώντας πλήρως τα νυκτερινά τιμολόγια ρεύματος που μπορούν να δώσουν κόστος κίνησης χαμηλότερο από 1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα.

Eγγύηση και Τεχνική Υποστήριξη

Tο νέο KONA Electric προσφέρει 5-ετή Εργοστασιακή Εγγύηση Χωρίς Όριο Χιλιομέτρων, μια από τις κορυφαίες εργοστασιακές εγγυήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας. Επιπλέον, η πολύ αποδοτική μπαταρία ιόντων λιθίου του KONA Electric καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ., όποιο συμβεί πρώτο.

Αξιοσημείωτη είναι και η έκταση τεχνικής υποστήριξης του Επισήμου Δικτύου Hyundai στο ΚΟΝΑ Electric, που εξασφαλίζει για τους κατόχους ΚΟΝΑ Electric τη δυνατότητα συντήρησης, τεχνικών ελέγχων και επισκευών από πιστοποιημένο προσωπικό ανά την Ελλάδα.

Η τιμολογιακή πολιτική του μοντέλου έχει τιμή εκκίνησης 36.990€στην έκδοση Premium 39kWh και τις επόμενες εκδόσεις να διατίθενται ως εξής :

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό compact SUV στην Ευρώπη είναι γεγονός.

Απολαύστε τις επιδόσεις και τις ανέσεις του KONA Electric !