Κοντοζαμάνης προς ΣΥΡΙΖΑ: Ενθαρρύνετε τον κόσμο σε διαδηλώσεις μαζικής διασποράς του ιού

Τι απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τη σφοδρή αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη προκάλεσε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου για ελλιπή επιδημιολογική επιτήρηση στα super markets.

Ο κ. Κοντοζαμάνης επισήμανε ότι για τη λειτουργία των καταστημάτων έχουν δοθεί συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και πρόσθεσε πως είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας, τη στιγμή που καλεί τους πολίτες σε μαζικές συγκεντρώσεις.

«Χρειάζεται να τονίσω ένα γεγονός το οποίο κατά την άποψή μου είναι ακόμα πιο σημαντικό τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Τη στιγμή που κάνετε επίκαιρη ερώτηση για κρούσματα στα σουπερμάρκετ της περιοχής σας, κυρία Αναγνωστοπούλου, την ίδια στιγμή ενθαρρύνετε τον κόσμο σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις και άλλα παρόμοια φαινόμενα συγχρωτισμού, τα οποία αποτελούν ενέργειες μαζικής διασποράς του ιού. Τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός για να προσθέσει: «Θέλω να τονίσω για μία ακόμη φορά ότι για την Κυβέρνησή μας η τήρηση των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων σε χώρους εργασίας είναι αυτονόητη και η εφαρμογή τους επιβάλλεται τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους εργοδότες. Τεστ γίνονται και θα γίνονται όποτε και όπου χρειαστεί. Όπου εντοπίζουμε παρέκκλιση από αυτά τα πρωτόκολλα δρούμε άμεσα. Πραγματοποιούμε ελέγχους και εξετάζουμε κάθε καταγγελία. Αυτό είναι ένα γεγονός που όλοι οι συμπολίτες μας το έχουν αντιληφθεί επανειλημμένως. Βρισκόμαστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο με έναν στόχο, το συντομότερο δυνατό να ξεφύγουμε, να νικήσουμε αυτή την πανδημία. Σας καλούμε κι εσείς ως κόμμα να αντιμετωπίσετε με τη δέουσα σοβαρότητα το καυτό αυτό κοινωνικό ζήτημα».

Από την πλευρά της η κυρία Αναγνωστοπούλου υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει «τεράστια υπευθυνότητα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εύκολο κατασκευασμένο αφήγημα που προσπαθείτε να φτιάξετε για τις διαδηλώσεις στις οποίες δήθεν καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Αφήστε αυτά τα φθηνά σενάρια για κάπου αλλού, κυρίως τώρα που διανύουμε τέτοιες στιγμές. Υπευθυνότητα έχουμε δείξει και τεράστια. Άνθρωποι προσπάθησαν από το πρώτο κύμα να βοηθήσουν, να συμβάλουν σ’ αυτή την προσπάθεια. Ήμασταν όλοι μαζί, μέχρι που αποφασίσατε ότι η πανδημία είναι ευκαιρία για διάφορες πολιτικές» ανέφερε.