Κόντρα Κούγια με Κουτσελίνη – Κουσουλό: Η εκπομπή παραβίασε το νόμο

Δεκτό έγινε χθες το αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου για ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ζήνας Κουτσελίνη και του Πέτρου Κουσουλού, με την παρουσιάστρια και τον δημοσιογράφο να απαντούν σχετικά μέσω της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα». Στη συνέχεια ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας έδωσε νέα απάντηση.

Ο Πέτρος Κουσουλός είπε χαρακτηριστικά ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήθελε να τους «φιμώσει».

Η Ζήνα Κουτσελίνη από την πλευρά της ανέφερε πως ο κ. Κούγιας από τα 5 αιτήματα που είχε το ένα έγινε δεκτό και αυτό αφορούσε στο τεκμήριο της αθωότητας. «Κανένας δεν την έχει πει δολοφόνο. Από την άλλη πλευρά όμως, η συγκεκριμένη γυναίκα είναι προφυλακισμένη. Εμείς λέμε τα γεγονότα, δεν προφυλακίζουμε. Θα πω κάτι δημόσια. Η συγκεκριμένη γυναίκα έχει στείλει μηνύματα σε πολλούς δημοσιογράφους, ανάμεσά τους και εγώ. Κάθε φορά εκείνη ζητούσε να παρέμβει και να πει συγκεκριμένα πράγματα.»

Η απάντηση Κούγια σε Κουσουλό – Κουτσελίνη

Όπως είναι γνωστό, χθες η Πρόεδρος Πρωτοδικών κα Θωμά εξέδωσε την απόφασή της – προσωρινή διαταγή και ζήτησε την εφαρμογή της νομιμότητος, όσον αφορά στην προσέγγιση τηλεοπτικών εκπομπών, ραδιοφωνικών εκπομπών, εφημερίδων και αναρτήσεων σε sites και blogs, όταν τα συγκεκριμένα MME ασχολούνται με σοβαρές ποινικές υποθέσεις.

Δηλαδή αποφάσισε:

1) Τον σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας.
2) Τη μη δημοσιοποίηση ονοματεπωνύμων των κατηγορουμένων, εκτός εάν έχει προηγηθεί διάταξη του Εισαγγελέως για παιδόφιλους, παιδεραστές, βιαστές – επικινδύνους εγκληματίες.
3) Τη μη δημοσιοποίηση του περιεχομένου των εγγράφων της δικογραφίας.
4) Τη μη διενέργεια τηλεδικών.

Το μόνο, το οποίο ανέδειξε η κα Πρόεδρος, είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο δικαίωμα πληροφόρησης του ελληνικού λαού, δεχόμενη το δικαιολογημένο ενδιαφέρον των ΜΜΕ για πολύκροτες υποθέσεις, αλλά υπό τις ως άνω προϋποθέσεις – απαγορεύσεις.

Σήμερα, ενώ όλα τα ΜΜΕ σεβάστηκαν τη συγκεκριμένη απόφαση, η μόνη εκπομπή, η οποία παραβίασε και πάλι όσα προβλέπει ο νόμος, είναι αυτή, για την οποία η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε και εξέδωσε τη χθεσινή απόφαση – σταθμό.

Σήμερα, η κεντρική παρουσιάστρια της εκπομπής ισχυρίστηκε ότι έχει στα χέρια τα μηνύματα της κας Σ.Π., την οποίαν υπερασπίζεται ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας και εμείς οι συνεργάτες του γραφείου, αλλά δεν αποκάλυψε ότι ο συνεργάτης και συμπαρουσιαστής κος Σόμπολος, αφού προηγουμένως η ίδια εκπομπή είχε προκαταδικάσει τη συγκεκριμένη ΣΗΜΕΡΑ κατηγορουμένη και μέχρι τότε εκτός του ενδιαφέροντος της Δικαιοσύνης, την επεσκέφθη στο σπίτι της στην Πάτρα, όπου ήταν μαζί με τον τότε σύζυγό της, και τη διαβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή θα αναλάβει την υπεράσπισή της, ΕΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΝΕΦΑΝΙΖΕΤΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΕΘΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΕΝΑΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ, ΜΟΛΙΣ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΕΛΑΒΑΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ, ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΣΥΜΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΠΕΤΡΟ ΚΟΥΣΟΥΛΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕ ΚΑΤ’ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΠΑΜ» ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΖΗΤΟΥΣΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ.

Όλη αυτή η παράνομη διαδικασία, αλλά και η ανοχή των προηγούμενων υπερασπιστών, οι οποίοι επέτρεπαν όλη αυτή την ακραία παρανομία, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια της κας κατηγορουμένης και του τότε συζύγου της, αλλά και την αγωνία τους να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, τελείωσε ανεπιστρεπτί μόλις το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπισή της, γι’ αυτό και οι κεντρικοί παρουσιαστές της συγκεκριμένης εκπομπής σε καθημερινή βάση κάνουν απρεπείς και παράνομες επιθέσεις στον επικεφαλής του γραφείου μας κο Αλέξιο Κούγια, αλλά και στην ποιότητα των δικογράφων που έχουμε κοινοποιήσει εις βάρος τους, φτάνοντας στο σημείο να ομιλούν στο παρελθόν και για δικόγραφα επιπέδου «πρωτοετούς φοιτητή της νομικής», παράνομες συμπεριφορές για τις οποίες θα αντιμετωπίσουν και προσωπικές μηνύσεις και αγωγές του κου Κούγια.

Τα υπόλοιπα εκεί που πρέπει και όταν πρέπει, αλλά θα πρέπει να έχουν ήδη καταλάβει ότι με τα δικόγραφα των «πρωτοετών φοιτητών της νομικής», όπως δυσφήμισαν τον κο Κούγια και τους συνεργάτες του γραφείου μας, εξεδόθη η χθεσινή απόφαση της Προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία όλη αυτή η παρανομία τελείωσε ανεπιστρεπτί.

Για κάθε λέξη και για κάθε φράση που θα εκστομίζουν, θα παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη και όχι το τηλεδικείο τους, μέσω του οποίου παραπλάνησαν ολόκληρο τον ελληνικό λαό επί ένα χρόνο για την υπόθεση της κας Σ.Π.