Κορινθίου: Η συγκινητική εξομολόγηση για την επιλόχειο κατάθλιψη

«Ταράζομαι όταν μιλάω γι ’ αυτό», εξομολογήθηκε.

 

Η Μαρία Κορινθίου σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε μεταξύ άλλων για τα «σημάδια» της επιλόχειας κατάθλιψης που κουβαλάει μέχρι και σήμερα στη ζωή της.

 

Δημιουργήθηκαν προβλήματα στην σχέση σου με τον Γιάννη;

«Καταρχάς να ξεκαθαρίσω από όταν είσαι με έναν άνθρωπο 14 χρόνια, είναι φυσικό να υπάρχουν προστριβές, όπως μπορεί να συμβεί με την μητέρα σου, τον αδερφό σου, οποιονδήποτε δικό σου άνθρωπο.

Κατά την επιλόχειο, αν δεν ήταν ο Γιάννης και η πεθερά μου, η μαμά του Γιάννη, μπορεί να μην το είχα συνειδητοποιήσει. Με στήριξαν απίστευτα.

Η επιλόχειος είναι ένα πολύ, μα πολύ σκοτεινό κομμάτι της γυναίκας το οποίο δεν μπορούμε να συζητήσουμε επιφανειακά θέλει πολλή δουλειά με τον εαυτό σου. Είναι σκοτάδι. Είναι κατάθλιψη. Υπάρχουν επίπεδα στην επιλόχειο κατάθλιψη.

Είναι οι γυναίκες που το περνούν ελαφρά, οι γυναίκες που ακολουθούν κάποια αγωγή, οι γυναίκες που μπορεί να μπουν σε ψυχιατρείο. Υπάρχουν και οι γυναίκες που ακολουθούν άλλους δρόμους επειδή στο μυαλό τους εκείνη την ώρα επικρατεί σκοτάδι. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω. Μέχρι και μητέρες που βιώνουν την μητρότητα, δεν μπορούν να το αντιληφθούν.

Ταράζομαι όταν μιλάω γι ’ αυτό, γιατί είναι ένα κομμάτι που θέλει πολλή βοήθεια και δυστυχώς μία γυναίκα το κουβαλάει εφ ’ όρου ζωής. Εγώ το κουβαλάω, αλλά έχω μάθει να το διαχειρίζομαι, επειδή είχα την τύχη να έχω δίπλα μου ανθρώπους που με στήριζαν».

Έχεις ακόμα μνήμες από αυτά τα συναισθήματα;

«Δεν κουβαλάω την επιλόχειο κατάθλιψη, κουβαλάω τα σημάδια που μου άφησε. Κουβαλάς τα συναισθήματα, κουβαλάς τις πληγούλες που έχουν μείνει. Είναι σαν μία ουλή, που την έκανες και σου έχει μείνει το σημάδι. Εγώ, όμως ως ηθοποιός το γύρισα σε θετικό όλο αυτό. Τα συναισθήματα και τα βιώματά μου τα αφουγκράζομαι, τα παίρνω μέσα μου, τα λειτουργώ, τα χαλιναγωγώ και τα ισορροπώ. Ακόμη και για το «Τζόρνταν», το θεατρικό, αυτή είναι η δύναμή μου. Όταν το δεις θα καταλάβεις».

 

Δεν θα σε ρωτήσω πώς είναι ο γάμος σου με τον Γιάννη Αϊβάζη, θα σε ρωτήσω πώς είναι η σχέση σου.

«Εντάξει, όλοι μας λένε ότι έχουμε πολλή πλάκα. Καυγαδίζουμε, αλλά σαν παιδάκια. Δεν μπορώ να το πω καυγά. Ο Γιάννης είναι, και στο δηλώνω, ο άνθρωπος της ζωής μου. Είναι το άλλο μου μισό, είναι άλλα δέκα πράγματα, αλλά πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος της ζωής μου. Μοιράζομαι την ζωή μου μαζί του, είναι το άλλο μου μισό. Δεν είναι μόνο ο φίλος μου, ο άντρας μου, η οικογένειά μου, ο Γιάννης είναι «εγώ». Δεν μπορώ να στο εξηγήσω με λόγια».

Είναι η αδελφή ψυχή σου;

«Είναι ο άτιμος (γέλια), παρόλο που είμαστε πολύ διαφορετικοί σε πολλά πράγματα. Ο Γιάννης είναι παλικάρι, είναι αρσενικό στην ψυχή, όχι στα λόγια, θα είναι δυνατός για εσένα εκεί που εσύ δεν είσαι, θα είναι το στήριγμά σου. Πάνω από όλα η οικογένειά του» είπε η Μαρία Κορινθίου, μιλώντας στο περιοδικό ΕΓΩ.