Κορμός σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα από τον Άκη Πετρετζίκη

5888

Εύκολο, γρήγορο και γευστικό.

 

Συστατικά

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 60 γρ. κονιάκ
  • 80 γρ. καρύδια
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • κακάο
  • ζάχαρη άχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Αφήνουμε 20 δευτερόλεπτα για να αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, ραντίζουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το αλάτι και τα καρύδια.
  • Ανακατεύουμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια μας για να σπάσουν τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια.
  • Βάζουμε στο μπολ με τα μπισκότα το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μια λαδόκολλα, βάζουμε το μείγμα και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Τυλίγουμε όλο το ρολό με μεμβράνη και πιέζουμε καλά τις άκρες σαν καραμέλα για να δώσουμε ομοιόμορφο σχήμα.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει καλά.
  • Σερβίρουμε με άχνη και κακάο.