Κορωνοϊός: Ασθενής μεταφέρεται με super puma από την Αλόννησο στον Βόλο

379

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο νησί της Αλοννήσου, δεν πτόησαν  διασώστη που κλήθηκε σε βοήθεια προκειμένου να γίνει μεταφορά ηλικιωμένου ασθενούς, ο οποίος είχε προσβλήθηκε από τον SARS CoV-2, αλλά  επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του και χρειαζόταν διασωλήνωση λόγω των αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Η επιχείρηση διακομιδής του από την Αλόννησο ξεκίνησε στις 2 το πρωί και ολοκληρώθηκε όταν πλέον είχε ξημερώσει. Αρχικά ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ της Σκιάθου για την ανάγκη μεταφοράς του 83χρονου και αμέσως μετά  ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων και ο διασώστης του ΕΚΑΒ Θανάσης Ευγενικός.

Ο διασώστης και παρά το γεγονός ότι δεν είχε βάρδια, όπως επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, μετέβη με περιπολικό της αστυνομίας στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, προκειμένου να επιβιβαστεί σε ελικόπτερο super puma που έφθασε μετά από λίγη ώρα από τη Χίο.

Στο ελικοδρόμιο της Αλοννήσου τον περίμενε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, ο οποίος ως άλλος διασώστης οδήγησε το ασθενοφόρο ελλείψει οδηγού, (υπάρχει ένας οδηγός οπότε δεν είναι δυνατόν να είναι 24ωρες το 24ωρο διαθέσιμος), και μετέβησαν  στο σπίτι του ασθενούς. Εκεί, με την βοήθεια του αγροτικού γιατρού, επιβιβάστηκε στον ειδικό θάλαμο απομόνωσης του super puma, το οποίο αναχώρησε για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Στο αεροδρόμιο περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έκανε τη διακομιδή του 83χρονου στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου.

Μπορεί για τον ασθενή να πήγαν όλα καλά και να δέχεται σήμερα την νοσηλεία από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, για τον διασώστη του ΕΚΑΒ Θανάση Ευγενικό όμως, η ταλαιπωρία δεν σταμάτησε εκεί, αφού έπρεπε να επιστρέψει με πλοίο στην βάση του, δηλαδή στο νησί της Σκιάθου, πληρώνοντας το αντίτιμο του ακτοπλοϊκού εισιτήριου.

Ο διασώστης σε ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο αναφέρει:

“Μια βραδιά Καθήκοντος – Υπερηφάνειας και στο τέλος Απογοήτευσης για τις αξίες μας ως κοινωνία.
Χίος – Σκιάθος – Αλόννησος – Ν. Αγχίαλος – Βόλος – Σκιάθος
Ελληνική Αστυνομία – Πολεμική Αεροπορία – ΕΚΑΒ – Ακτοπλοΐα
Περιπολικό – Super Puma – Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ – Ε/Γ – Ο/Γ

Μια δύσκολη και πολύπλοκη διακομιδή ασθενούς Covid19 από την Αλόννησο στο Βόλο κατά την διάρκεια της νύχτας ολοκληρώθηκε με επιτυχία καταδεικνύοντας την ευσυνειδησία και το φιλότιμο όλων των στελεχών της δημόσιας διοίκησης που καθημερινά υπερβάλουν εαυτούς στην μάχη κατά του Covid19. Επίσης αναδείχθηκε η χρησιμότητα ειδικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα η χρήση του ειδικού θαλάμου απομόνωσης ασθενών στον Τομέα ΕΚΑΒ  Σκιάθου.

Και στο τέλος κάποιοι απαράδεκτοι γερολαδάδες απαίτησαν και την πληρωμή εισιτήριου επιβίβασης, ενώ αυτήν την περίοδο το δρομολόγιο Βόλου – Σποράδων είναι επιδοτούμενο για κοινωνικούς λόγους με 15.000 € × 6 φορές την εβδομάδα από το ΥΕΝ …
Και συνεχίζουμε …”