Κορωνοϊός, Βρετανία: Πάνω από 6.000 σε μόνο 24 ώρες

United Kingdom - Ηνωμένο Βασίλειο Βρετανία

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Βρετανία εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των ημερήσιων περιστατικών κορωνοϊού. Άλλα 6.178 κρούσματα καταγράφηκαν σήμερα, αριθμός σαφώς αυξημένος σε σχέση με χθες που καταγράφηκαν 4.926 μολύνσεις.

Ανησυχία επικρατεί και για τον αριθμό των θανάτων, με 37 νέους να ανακοινώνονται την Τετάρτη από τις αρμόδιες Αρχές.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από το βρετανικό υπουργείο Υγείας, ο αριθμός κρουσμάτων της Τετάρτης είναι ο υψηλότερος από την 1η Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε, την προηγούμενη ημέρα, ότι ήταν αναγκαίο να ληφθούν μέτρα για να ανακοπεί η εξάπλωση της Covid-19, όμως η οικονομία θα συνεχίσει να λειτουργεί, παρά τους νέους περιορισμούς.

«Πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα… Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα παραμείνουν οι άνθρωποι στις δουλειές τους, θα κρατήσουμε ανοιχτά τα καταστήματα και τα σχολεία μας και η χώρα μας θα προχωρήσει προς τα εμπρός ενώ θα εργαζόμαστε όλοι μαζί για να αναχαιτίσουμε τον ιό», είπε, χθες, ο Τζόνσον στο τηλεοπτικό διάγγελμά του, καλώντας τους Βρετανούς να τηρήσουν τα νέα μέτρα που περιέγραψε νωρίτερα στο κοινοβούλιο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επέμεινε στην τήρηση των μέτρων, λέγοντας ότι «αν ακολουθήσουμε αυτούς τους απλούς κανόνες όλοι μαζί, θα αντέξουμε τον χειμώνα, αν και μπροστά μας υπάρχουν δύσκολοι μήνες». Οι ειδικοί ανησυχούν για τον χειμώνα, παραδέχτηκε, όμως συμφωνούν ομόφωνα ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα την άνοιξη. «Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από πριν», επισήμανε.