Κορωνοϊός, Ελλάδα: Συνωστισμός στα Μέσα Μεταφοράς – Πότε θα βγουν στους δρόμους τα νέα λεωφορεία

Ένα από τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στην προσπάθεια ανάσχεσης των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, γι’ αυτό χθες ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του ανακοίνωσε πως από τη μεθεπόμενη εβδομάδα 100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως η πολιτεία δεν θα κρύψει ποτέ τους τομείς όπου μπορεί να γίνει καλύτερη. «Στις συγκοινωνίες, ας πούμε. Παρά το γεγονός ότι από πέρυσι στην Αττική έχουν προστεθεί 250 λεωφορεία, αυτά δεν φάνηκαν αρκετά για να αποφύγουμε φαινόμενα συνωστισμού. Γι’ αυτό και θεσμοθετήσαμε τα κυλιόμενα ωράρια προσέλευσης στην εργασία.

Χρειαζόμαστε, όμως, περισσότερα οχήματα και συχνότερα δρομολόγια. Οι έκτακτοι καιροί επιβάλλουν έκτακτα μέτρα. Έτσι, από τη μεθεπόμενη εβδομάδα 100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση και άλλα 400 έως το τέλος του χρόνου».

ΓΓ Μεταφορών: Η εικόνα στα ΜΜΜ θα αλλάξει σύντομα

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, σε τηλεοπτική συνέντευξή του τόνισε πως οι εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα αλλάξουν σύντομα, καθώς γίνονται άμεσες ενέργειες. Μάλιστα ανέφερε τη συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Αττικής, που θα προσθέσει 200 οχήματα στο στόλο, αλλά και την προσθήκη άλλων 300 λεωφορείων μέσω leasing. Για τα 200 λεωφορεία που θα προστεθούν από τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ Αττικής τόνισε πως αυτό θα γίνει άμεσα, ενώ τα 300 επιπλέον λεωφορεία -ο διαγωνισμός για τα οποία ήδη τρέχει- θα προστεθούν έως το τέλος του χρόνου.
«Ξεκινήσαμε πέρυσι με 850 οχήματα και σήμερα έχουν προστεθεί άλλα 150, γεγονός που αντιστοιχεί σε μια αύξηση του στόλου κατά 17%, και τον επόμενο μήνα που θα έρθουν άλλα 200 σημαίνει επιπλέον 23%. Συνεπώς, σε λιγότερο από έναν χρόνο θα έχουμε αυξήσει κατά 40% τον στόλο», είπε χαρακτηριστικά.