Κορωνοϊός, ΗΠΑ: Θετικοί στον ιό κορυφαίος αξιωματούχος της ακτοφυλακής και στελέχη του Πενταγώνου

370
Πεντάγωνο ΗΠΑ

Σε καραντίνα στο σπίτι τους τέθηκαν, σύμφωνα με τα Fox News και CNN, ο γενικός στρατηγός των ΗΠΑ, Μαρκ Ράιλι και άλλοι στρατιωτικοί επικεφαλής του Πενταγώνου, καθώς ο ανώτερος αξιωματούχος της ακτοφυλακής, Τσαρλς Ρέι βρέθηκε θετικός στο τεστ για τον κορωνοϊό, αφού προηγουμένως είχε επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο, μια μέρα μετά την περίφημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου στο Rose Garden.

Η συγκεκριμένη τελετή θεωρείται, πλέον, εστία υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, καθώς περισσότερα από 10 άτομα «κόλλησαν» τον ιό.

Σημειώνεται πως τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν ο Ράιλι και άλλοι στρατιωτικοί επικεφαλής, βγήκαν αρνητικά.

Νωρίτερα, δημοσιεύματα ήθελαν ακόμα δύο μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου να έχουν διαγωνστεί με την COVID-19, μία ημέρα μετά την επιστροφή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρική κατοικία, αφότου νοσηλεύτηκε έχοντας προσβληθεί με την εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια.

Ένας από τους ακολούθους του Τραμπ, ενεργό μέλος του αμερικανικού στρατού που ταξίδεψε με τον πρόεδρο την περασμένη εβδομάδα, βρέθηκε θετικός στην νόσο, ανέφερε στο Twitter ένας ρεπόρτερ του Bloomberg News, επικαλούμενος ανώνυμες πηγές.

Το Bloomberg και άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τόνισαν επίσης ότι ένας στρατιωτικός βοηθός του Τραμπ έχει COVID-19.