Κορωνοϊός: Με αρνητικό τεστ οι επαναπατρισμοί Γάλλων από τη Βρετανία

Τα σύνορα της Γαλλίας με τη Βρετανία θα παραμείνουν προς το παρόν κλειστά για τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά οι Γάλλοι υπήκοοι μπορούν από αύριο, Τετάρτη, να επιστρέψουν από τη Βρετανία, με την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσουν απόδειξη για αρνητικό τεστ Covid-19, μετέδωσαν σήμερα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Το γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο franceinfo, επικαλούμενο μια κυβερνητική πηγή, τόνισε ότι το νέο μέτρο αυτό θα ισχύει τόσο για τους Γάλλους πολίτες που διαμένουν στη Βρετανία όσο και για τους Γάλλους τουρίστες που έκαναν διακοπές στη Βρετανία.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι Βρετανοί πολίτες που διαμένουν μόνιμα στη Γαλλία μπορούν επίσης να επιστρέψουν στη Γαλλία υπό την προϋπόθεση ότι έχουν αρνητικό τεστ Covid και ότι επαγγελματίες, όπως οδηγοί φορτηγών, μπορούν επίσης να επιστρέψουν με αυτόν τον τρόπο.

Για όλους τους άλλους, ιδίως για τους Βρετανούς πολίτες, τα σύνορα Γαλλίας-Ηνωμένου Βασιλείου θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας, ανέφερε το franceinfo, προσθέτοντας ότι το γραφείο του πρωθυπουργού θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση αργότερα σήμερα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM μετέδωσε επίσης, χωρίς να αναφέρει πηγή, ότι Γάλλοι υπήκοοι στη Βρετανία μπορούν να επιστρέψουν από αύριο, Τετάρτη, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν αρνητικό τεστ Covid.

Η Γαλλία και πολλές άλλες χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους με τη Βρετανία τη Δευτέρα εξαιτίας φόβων για ένα εξαιρετικά μολυσματικό νέο στέλεχος του κορωνοϊού, προκαλώντας χάος στις ταξιδιωτικές μεταφορές και εγκλωβισμό πολλών Γάλλων πολιτών στη Βρετανία.