Κορωνοϊός: Πώς κόλλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Γιατί μπήκε στην ΜΑΦ του Ευαγγελισμού

Ο Αρχιεπίσκοπος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό μετά από τεστ στο οποίο υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ενώ την Τετάρτη έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα συμπτώματα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης μιλώντας σε εκπομπή του Mega ανέφερε πως: «Η εξέλιξη της υγείας είναι θετικότατη. Εισήχθη στον Ευαγγελισμό απύρετος και παραμένει απύρετος. Στην αρχή εισήχθη σε απλή κλίνη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ΜΑΦ για προληπτικούς λόγους».

Αναφορικά με την διαδικασία ιχνηλάτησης ο κ. Κονιδάρης σημείωσε ότι έχουν γίνει όλα οι απαραίτητες ενέργειες προσθέτοντας ότι: «Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιος θετικός».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Κονιδάρης, ο Αρχιεπίσκοπος από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η 2η φάση της πανδημίας υποβαλλόταν σε μοριακές εξετάσεις ανά εβδομάδα προκειμένου να προφυλάξει τον εαυτό του και τους ιεράρχες.

«Αμέσως μετά την Ιερά Σύνοδο, υποβλήθηκε σε ταχεία και μοριακή εξέταση και διαγνώστηκε αρνητικός. Αμέσως μετά αναχώρησε για την ιερά μονή Αγ. Θεοδώρων, επέστρεψε την Πέμπτη 12/11, υποβλήθηκε εκ νέου σε τεστ και βγήκε ξανά αρνητικός, πριν βρεθεί με τον πρωθυπουργό», σημείωσε ο κ. Κονιδάρης ο οποίος τόνισε ότι οι πιθανές ημέρες για να κόλλησε ο Ιερώνυμος είναι το απόγευμα του Σαββάτου (14/11) η Κυριακή και η Δευτέρα.

Την Δευτέρα όπως τόνισε υποβλήθηκε σε τεστ, έλαβε τα αποτελέσματα των τελευταίων εξετάσεων την Τρίτη 17/11, όπου διεγνώσθη θετικός και μετά από εισήγηση του κ. Τσιόδρα διεκομίσθη στον Ευαγγελισμό.