Κορωνοϊός: Στο στόχαστρο της πανδημίας οι ανεμβολίαστοι και οι νέοι -Τα νούμερα σοκάρουν

218

 

 

To νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού έχει φτάσει και βρίσκεται σε έξαρση με αποτέλεσμα χιλιάδες κρούσματα κάθε μέρα και πολλούς νεκρούς.

 

Η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία ανεβαίνει και οι ανεμβολίαστοι είναι ο πρώτος στόχος του φονικού ιού.

 

Στη μαύρη λίστα των ανεμβολίαστων νέων που κατέληξαν λόγω κορωνοϊού προστέθηκαν μέσα σε δύο ημέρες ένας 39χρονος από τη Φλώρινα και μία 27χρονη που κατέληξε μετά από 10 ημέρες νοσηλείας το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Η κοπέλα είχε κάνει την πρώτη δόση, ωστόσο δεν πρόλαβε να αναπτύξει αντισώματα. Την περασμένη Τετάρτη η κατάστασή της επιδεινώθηκε και οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να διασωληνωθει. Ωστόσο δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή.

 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ καταγράφηκαν 6.393 νέα περιστατικά κορωνοϊού, κατέληξαν 43 συμπολίτες μας, ενώ διασωληνωμένοι βρίσκονται 459 ασθενείς.

 

Σύμφωνα με το Mega, από 3 Οκτωβρίου 2021 έως 3 Νοεμβρίου 2021 έχουν πεθάνει από κορωνοϊό 1.189 ασθενείς

 

13 ηλικίας 18- 39 ετών

190 άνθρωποι 40- 64 ετών

 

Τα μέτρα έφεραν εμβόλια

 

Ωστόσο, τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κατά του κορωνοϊού είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των εμβολιασμών στην Ελλάδα. Λόγω των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ από το Σάββατο, χθες 16.347 πολίτες έκαναν χθες την 1η δόση του εμβολίου, υψηλός αριθμός σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες . Οι περισσότεροι, όπως λένε, πιέστηκαν. Παράλληλα 18.933 πολίτες έκαναν την τρίτη δόση.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 6.418.000 είναι πλήρως εμβολιασμένοι στη χώρα, 600.000 πολίτες άνω των 65 παραμένουν ανεμβολίαστοι, ενώ 16.232 είναι οι συμπολίτες μας που έχουν χαθεί από την αρχή της πανδημίας.

 

Η δύσκολη κατάσταση αποτυπώνεται στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη που εφημερεύει. Οι εισαγωγές έχουν εκτοξευθεί. Αυτή τη στιγμή και οι 25 κλίνες του νοσοκομείου είναι γεμάτες ενώ 4 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε μονάδες αυξημένης φροντίδας.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο… κόκκινο

 

Από τα 6.393 κρούσματα του Σαββάτου τα 1.481 εντοπίζονται στην Αττική, τα 1.052 στη Θεσσαλονίκη, και τα 459 στη Λάρισα. Σημειώνεται ότι ακόμα 9 περιοχές καταγράφουν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων γεγονός που προκαλεί ανησυχία για την εξάπλωση της πανδημίας.

 

Προβληματισμό προκαλεί επίσης το γεγονός πως την τελευταία ημέρα έγιναν 344 εισαγωγές στα νοσοκομεία, με το Σύστημα Υγείας να πιέζεται.