Κορυδαλλός: Η ΕΛΑΣ διαψεύδει ότι γνώριζε για συμβόλαια θανάτου των δυο δολοφονημένων

Σε διάψευση δημοσιευμάτων ότι στελέχη της γνώριζαν για το συμβόλαιο θανάτου των δύο ανδρών στον Κορυδαλλό προχωρά το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ..

Σε ανακοίνωση, η Ελληνική Αστυνομία χαρακτηρίζει αβάσιμους και αντίθετους προς τις αρχές και τις δεοντολογικές αξίες τους ισχυρισμούς που μεταδόθηκαν από διάφορα μέσα σχετικά με την εκτέλεση στον Κορυδαλλό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι δηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την 08-06-2023 σε τηλεοπτική εκπομπή και δελτίο ειδήσεων καθώς και χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων, που -μεταξύ άλλων- αναφέρουν ότι Υπηρεσίες και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας γνώριζαν για επικείμενες εγκληματικές ενέργειες, συνομιλούσαν με μέλη κυκλωμάτων, καθώς και ότι διακόπηκε επιχείρηση παρακολούθησης από ειδική ομάδα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της αποστολής της για τη διασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ασφάλειας, ακολουθεί και εφαρμόζει πιστά όσα προβλέπονται στο Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους. Προς τούτο εργάζεται καθημερινά με κύριο στόχο την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος ενώ υπόκειται σε αυστηρές διαδικασίες ελέγχου και εποπτείας.

Συνεπώς, ισχυρισμοί όπως οι παραπάνω είναι εντελώς αβάσιμοι και αντίθετοι προς τις αρχές και τις δεοντολογικές αξίες που διακατέχουν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας».