Κως: Υπόθεση δολοφονίας Αναστασίας από Μπαγκλαντεσιανό – Η δίκη δεν έχει ξεκινήσει

194

Ήταν νέα, όμορφη, είχε φιλοδοξίες και σχέδια για το μέλλον. Όμως μια ατυχής γνωριμία έβαλε τέλος σε όλα. Η 27χρονη Anastazja Rubińska από την Πολωνία, δολοφονήθηκε στην Κω από τον Salahuddin S. από το Μπανγκλαντές. Πέρασε ένας χρόνος από το μακάβριο γεγονός και η πολωνική εισαγγελία ξεκίνησε ενέργειες η ίδια για την υπόθεση της δολοφονίας της Anastazja.

 

Αυτό το έγκλημα τον περασμένο Ιούνιο συγκλόνισε και τις δυο χώρες. Η Anastazja Rubińska – μια 27χρονη από το Βρότσλαβ ταξίδεψε στο Ελληνικό νησι με τον φίλο της για να εργαστεί – εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το βράδυ της 12ης προς 13 Ιουνίου. Αρχικά, ο σύντροφος της Πολωνής δήλωσε την εξαφάνισή της στην αστυνομία την επόμενη μέρα. Αμέσως μετά όλα τα ελληνικά και πολωνικά μέσα μιλούσαν για την περίπτωση της άτυχης γυναίκας.

 

Η ξέφρενη αναζήτηση κράτησε έξι μέρες. Το τελικό στάδιο του εφιάλτη γράφτηκε 6 ημέρες μετά όταν και βρέθηκε το γυμνό και ακρωτηριασμένο σώμα της 27χρονης βρέθηκε σε μια απομακρυσμένη περιοχή του νησιού, καλυμμένο με κλαδιά.

 

Ο Salahuddin S., ένας 32χρονος μετανάστης από το Μπαγκλαντές, ήταν αμέσως ύποπτος για το έγκλημα. Ο άντρας συναντήθηκε με την Anastazja λίγο πριν το τραγικό της τέλος. Ήταν ο τελευταίος που είδε τη νεαρή Πολωνή, όπως αποδεικνύεται από το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες παρακολούθησης. Σε ένα από αυτά, η Anastazja εθεάθη να φεύγει με τον φίλο της με ένα σκούτερ , σε ένα άλλο – έμπαινε στο σπίτι του. Στην Ελλάδα, ο Salahuddin S. κατηγορήθηκε για την απαγωγή της 27χρονης, φόνο εκ προμελέτης και βιασμό. Ο Μπαγκλαντεσιανός θα εμφανιστεί σύντομα στο ελληνικό δικαστήριο, με την ημερομηνία να παραμένει άγνωστη με τον ίδιο να δηλώνει αθώος.

 

Ανεξάρτητα από την έρευνα των Ελληνικών αρχών, έχουν ξεκινήσει έρευνα και οι Πολωνικές αρχές,

ελληνική έρευνα, τις διαδικασίες της διενεργεί και η πολωνική πλευρά με την εκπρόσωπο Τύπου της εισαγγελίας του Βρότσλαβ, την εισαγγελέα Anna Placzek-Grzelak να δηλώνει σε πολωνικά μέσα ότι: «Η διαδικασία σχετικά με τη δολοφονία της Anastazja R. συνεχίζεται. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε τη μετάφραση από το Ελληνικό υλικό που προέκυψε από τις διαδικασίες που διεξήχθησαν στο νησί της Κω. Και αυτή τη στιγμή, στο τρέχον στάδιο της διαδικασίας, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω. Μόνο μετά την εξασφάλιση της μετάφρασης των υλικών θα μπορεί ο εισαγγελέας να τα διαβάσει και να αποφασίσει για ενδεχόμενες περαιτέρω ενέργειες ή την πιθανή περάτωση της διαδικασίας. Οπότε είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το τέλος του.  Το περιεχόμενο των υλικών που προμηθευτήκαμε από την Ελλάδα είναι σημαντικό για εμάς. Πρέπει να μεταφραστούν για να ξέρουμε τι περιέχει και αν θα ζητήσουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το θέμα ή όχι.» Συμπλήρωσε.

 

Η Πολωνή εισαγγελέας τόνισε ότι η εισαγγελία διεξάγει τις διαδικασίες της ανεξάρτητα από τις διαδικασίες των Ελλήνων ανακριτών. Χωρίς όμως ακόμα να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.