Τρίτη 28.01.2020

Κατρούγκαλος: Η Τουρκία δεν μπορεί να κερδίσει πόλεμο στο Αιγαίο

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η Τουρκία γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τυχόν πόλεμο στο Αιγαίο Πέλαγος καθότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.

Ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα ασφαλής που δεν χρειάζεται να φοβάται, αλλά διευκρίνισε ότι η τουρκική προκλητικότητα σημαίνει πως πρέπει πάντοτε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση. 

Επισήμανε ακόμα ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρές διπλωματικές συμμαχίες που αυξάνουν την ασφάλειά της, ενώ παράλληλα τα δίκαιά της προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο.

Ο κ. Κατρούγκαλος κράτησε αποστάσεις από τις αιχμηρές τοποθετήσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, σημειώνοντας πως κάθε πολιτικός οφείλει να είναι προσεκτικός σε διατυπώσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα.

Διευκρίνισε πάντως πως ο καθένας τοποθετείται ανάλογα με το προσωπικό του ύφους κι ότι σε κάθε περίπτωση ο ΥΕΘΑ εκφράζει μία ενιαία κυβερνητική πολιτική η οποία επιβλέπεται από τον πρωθυπουργό.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.