Δευτέρα 13.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Reuters: O Ερντογάν πήρε τους S-400 γιατί φοβάται πραξικόπημα από τη δική του αεροπορία

Reuters: O Ερντογάν πήρε τους S-400 γιατί φοβάται πραξικόπημα από τη δική του αεροπορία

Ένα σενάριο που έχει ακουστεί και στο παρελθόν για την επιμονή του Ερντογάν να αγοράσει τους S-400, επαναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα μ΄ αυτό ο Τούρκος πρόεδρος ήθελε τα ρωσικά αντιαεροπορικά, γιατί φοβάται για την δική του αεροπορία, η οποία πρωταγωνίστησε στην απόπειρα πραξικοπήματος και από τότε ο Ερντογάν δεν την εμπιστεύεται.

Το Reuters επικαλείται πηγές από τις ΗΠΑ για το ρεπορτάζ του στο οποίο αναφέρει ότι ο Ερντογάν νιώθει ασφαλής μόνο με ένα ρωσικό σύστημα αεράμυνας κι όχι για παράδειγμα με τους αμερικανικούς Patriot.

Αξιωματούχος των ΗΠΑ που επικαλείται το Reuters λέει ότι “εκπρόσωποι του καθεστώτος Ερντογάν χαρακτήρισαν την τουρκική αεροπορία ως μία από τις κορυφαίες απειλές για την ασφάλεια της χώρας” ,κατά τη διάρκεια μια αμερικανοτουρκικής συνάντησης, το 2018.

Ο Tamer Korkmaz, δημοσιογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Şafak, δήλωσε ότι το γεγονός ότι η παράδοση των S-400 συνέπεσε με την τρίτη επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος είναι αξιοσημείωτο, προσθέτοντας ότι η αγορά των ρωσικών συστημάτων δείχνει ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον “κάτω από το ζυγό των Ηνωμένων Πολιτειών”.

Πηγή: Reuters

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.