Πέμπτη 20.02.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του πραξικοπήματος στο Σουδάν

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του πραξικοπήματος στο Σουδάν

Ο υπουργός Άμυνας του Σουδάν Μοχάμεντ Αουάντ Ιμπν 'Αουφ ανακοίνωσε την παραίτησή του από επικεφαλής του μεταβατικού στρατιωτικού συμβουλίου που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, λίγες ώρες μετά την ανατροπή του προέδρου Ομαρ αλ-Μπασίρ.

Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούν την αλλαγή στην χώρα.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο υπουργός Αμυνας προσπάθησε να καθησυχάσει τους Σουδανούς:: «Για αυτό το εμπνευσμένο λαό και αυτόν τον σπουδαίο στρατό, η σύστασή μας είναι ότι μέσω του διαλόγου και της επικοινωνίας μπορούμε να πετύχουμε τις επείγουσες λύσεις που αναζητεί το Σουδάν και ο καθένας από εμάς. Δεσμεύομαι ότι αυτή η απόφαση δεν πρόκειται να καθυστερήσει , επαναλαμβάνω ότι αυτή η απόφαση δεν λαμβάνεται για να καθυστερήσει τις εξελίξεις».

Eπικεφαλής του μεταβατικού στρατιωτικού συμβουλίου ορίστηκε ο αντιστράτηγος Αμπντέλ Φάταζ Αμπντελραχμάν Μπουρχάν.

Η κατάσταση στο Σουδάν παραμένει έκρυθμη. Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 ακόμη τραυματίστηκαν από αδέσποτες σφαίρες σε διαδηλώσεις και καθιστικές διαμαρτυρίες ενώ κυβερνητικά κτίρια έγιναν στόχοι επιθέσεων.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.