Κυριακή 31.05.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Brexit: 24ωρη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους βουλευτές

Brexit: 24ωρη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους βουλευτές

Oι Βρετανοί βουλευτές, που διακατέχονται από στρες και νιώθουν καταβεβλημένοι από τις μαραθώνιες κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις για τo Brexit, θα έχουν πλέον τη δική τους γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης.

To ζήτημα της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε έχει γίνει πονοκέφαλος για πολλούς- εφιάλτης για άλλους-με την αναπληρώτρια πρόεδρο του βρετανικού κοινοβουλίου, Λίντσει Χόιλ, να ανακοινώνει ότι θα υπάρχει ψυχολογική υποστήριξη υπό 24ωρου βάσης.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Sun», η Χόιλ σε εσωτερική της επιστολή, ενημερώνει τους βουλευτές - κυρίως όσους που διακατέχονται από άγχος και αισθάνονται έντονη κόπωση - να απευθυνθούν στις ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης στο Westminster και να χρησιμοποιούν την εμπιστευτική τηλεφωνική γραμμή που λειτουργεί επί 24 ώρες.

Στην επιστολή της η αναπληρώτρια πρόεδρος του βρετανικού κοινοβουλίου γράφει χαρακτηριστικά:

«Όλοι οι συνάδελφοί μας και οι υπάλληλοι της βουλής εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο από τότε που επιστρέψαμε από το διάλειμμα των Χριστουγέννων. Οι βουλευτές του Κοινοβουλίου και οι κοινοβουλευτικοί υπάλληλοι δεν είναι παρά άνθρωποι και είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε πρόσβαση στην απαραίτητη υγειονομική περίθαλψη σε περιόδους υψηλού στρες».

«Μήπως το άγχος του Brexit αρρωσταίνει τους βουλευτές; Υπάρχουν ορισμένοι που πάσχουν από... Brexitis;

«Ναι, λέει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την εκπαίδευση Ρομπ Χάλφον.

Ο πρώην υπουργός των Εργατικών δηλώνει στην εφημερίδα «Sun», πως «αισθάνεται ότι ολόκληρη η Βουλή των Κοινοτήτων είναι έτοιμη να καταρρεύσει .

«Οι άνθρωποι συμπεριφέρονται με τρόπο που θα ήταν αδιανόητος πριν από ένα χρόνο. Δεν έχει σημασία αν θεωρούνται αντίπαλοι ή ομοιδεάτες. Η τρέλα του Brexit μας μολύνει όλους! ».

Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι, ένας βουλευτής των Εργατικών, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, εμπιστεύτηκε σε συνάδελφό του από το κόμμα των Τόρις ότι δεν μπορούσε να επιστρέψει στο σπίτι και να κοιτάξει στα μάτια τα παιδιά του που δεν τον έβλεπαν σχεδόν καθόλου τους τελευταίους μήνες.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.