Κυριακή 12.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Xάος στη Βρετανία: Oι μισοί πολίτες θέλουν άτακτο brexit, οι υπόλοιποι νέο δημοψήφισμα

Xάος στη Βρετανία: Oι μισοί πολίτες θέλουν άτακτο brexit, οι υπόλοιποι νέο δημοψήφισμα

Oι Βρετανοί πολιτικοί αδυνατούν να καταλήξουν σε μία συμφωνία, για το Σύμφωνο Αποχώρησης που έχει -ήδη- παρουσιάσει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Μεγάλο ποσοστό Βρετανών αξιώνουν από την κυβέρνησή τους να προχωρήσει στην «έξοδο» ακόμη και χωρίς συμφωνία, ενώ μία μεγάλη μερίδα πολιτών, ζητά νέο δημοψήφισμα.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, μετά από τη νέα μαραθώνια συνεδρίαση, προχώρησε σε δήλωση προς τον λαό της Βρετανίας, κάνοντας λόγο για αίτημα νέας παράτασης για το Brexit.

Η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι «αντιλαμβάνομαι ότι ορισμένοι είναι τόσο πορωμένοι, που θέλουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία. Όμως χρειαζόμαστε μία συμφωνία και για τον λόγο αυτόν ζητάμε νέα παράταση για το άρθρο 50». Η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις ατέρμονες συζητήσεις που έλαβαν χώρα στη Βουλή των Κοινοτήτων, λέγοντας πως «δεν δούλεψε» και δεν έχει νόημα να επαναληφθούν. Πρότεινε, δε, ως λύση, την κατ' ιδίαν συνάντηση με τον ηγέτη των Εργατικών της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, προκειμένου να θέσουν επί τάπητος τα ζητήματα και να καταλήξουν σε μία συμφωνία.

 

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.