Δευτέρα 20.01.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Ιταλία: Έγκυος φάλαινα ξεβράστηκε σε ακτή - Είχε 22 κιλά σκουπιδιών στο στομάχι της

Ιταλία: Έγκυος φάλαινα ξεβράστηκε σε ακτή - Είχε 22 κιλά σκουπιδιών στο στομάχι της

Μια έγκυος φάλαινα ξεβράστηκε σε ακτή της Σαρδηνίας, σε ένα από τουριστικά θέρετρα του νησιού.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη μεταφορά της σε ειδικό εργαστήριο, όπου έγινε και η ιατροδικαστική εξέταση. Έκπληκτος ο γιατρός που την εξέτασε, διαπίστωσε το αποτέλεσμα του ανθρώπινου αίσχους στη φύση. Η φάλαινα, που κυοφορούσε ένα μικρό φαλαινάκι, κάτι που πλέον συμβαίνει όλο και πιο σπάνια, είχε καταπιεί πάνω από 22 κιλά σκουπίδια, τα οποία είχαν «καθίσει» στο στομάχι της, με συνέπεια να υποστεί σοκ και να καταλήξει, καθώς δεν μπορούσε να τραφεί.

Μέσα στο στομάχι της φάλαινα βρέθηκαν δίχτυα, καλώδια, σωλήνες, ακόμα και κάδος πλυντηρίου με όλα τα στοιχεία του, που μπορεί να ταυτοποιηθεί και να αναδείξει τουλάχιστον τον ένα από τους πολλούς - όπως αποδεικνύεται- ενόχους για τον θάνατο του υπέροχου αυτού θηλαστικού. «Ήταν έγκυος και είχε αποβάλει πριν ξεβραστεί στη στεριά», δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης SeaMe, Luca Bittau.

Ο εντοπισμός της εγκύου φάλαινας προκάλεσε σοκ στην ιταλική -και όχι μόνο- κοινωνία. Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ιταλίας Sergio Costa, δήλωσε: «Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν ότι αυτό δεν είναι σημαντικό πρόβλημα; Για μένα είναι και αποτελεί προτεραιότητα». Ήδη με εντολή του ξεκίνησε ο σχεδιασμός μιας καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών για τις συνέπειες της ατομικής ενέργειας στο περιβάλλον, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζει την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για τους παραβάτες, θέτοντας το θέμα και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ο πόλεμος κατά των πλαστικών μόλις ξεκίνησε. Και δεν θα σταματήσουμε εκεί», ανέφερε ο Sergio Costa, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.