Παρασκευή 10.07.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Η Ινδία αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με το Πακιστάν

Η Ινδία αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με το Πακιστάν

Ένα αεροπλανοφόρο, πυρηνικά υποβρύχια και άλλα πολεμικά πλοία αναπτύσσει η Ινδία στα σύνορα με το Πακιστάν.

Το «INS Vikramaditya», ρωσικής κατασκευής αεροπλανοφόρο και αδιευκρίνιστος αριθμός πυρηνικών υποβρυχίων απέπλευσαν μαζί με άλλα πολεμικά πλοία, με σκοπό «την αποτροπή τυχόν παρεκτροπών του Πακιστάν» στη θάλασσα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. 

Τα περισσότερα από τα πλοία αυτά συμμετείχαν στην άσκηση TROPEX 2019, μια από τις μεγαλύτερες που έχει διεξάγει ποτέ η Ινδία, με την συμμετοχή και των τριών όπλων. Καθώς οι εντάσεις μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν αυξάνονται, τα πλοία «άλλαξαν από λειτουργία σε άσκηση σε επιχειρησιακή λειτουργία», ανέφερε ο ινδικός στρατός. 

Δεν ανακοινώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον χρόνο της αναχώρησης των πλοίων ή τα πυρηνικά υποβρύχια που συμμετέχουν, όμως το ινδικό πολεμικό ναυτικό διαθέτει δύο τέτοιου τύπου υποβρύχια, το INS «Chakra» ρωσικής κατασκευής και το INS «Arihant», που μπορεί να μεταφέρει μέχρι 12 βαλλιστικούς πυραύλους.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.