Δευτέρα 25.05.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Brexit: Απερρίφθη η τροπολογία για δεύτερο δημοψήφισμα

Brexit: Απερρίφθη η τροπολογία για δεύτερο δημοψήφισμα

Οι βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου απέρριψαν με πλειοψηφία την τροπολογία της ανεξάρτητης βουλευτή Σάρα Γουόλαστον και αφορούσε τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος με 85 βουλευτές να ψηφίζουν υπερ και 334 να ψηφίζουν κατά. 

Το Βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε επίσης και την τροπολογία που είχε καταθέσει η βουλευτής των εργατικών Λούσι Πάουελ η οποία προέβλεπε την παράταση του Άρθρου 50 έως και τις 30 Ιουνίου με διαφορά μόλις τριών ψήφων. Κατά της τροπολογίας ψήφισαν 314 βουλευτές και υπέρ 311.  

Νωρίτερα o επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε., Μισέλ Μπαρνιέ μιλώντας την Ευρωπαϊκή Σύνοδο των Πόλεων και των Περιφερειών που πραγματοποιείται στο Βουκουρέστη, δήλωσε πως η καταψήφιση για δεύτερη φορά της συμφωνίας EE και Ηνωμένου Βασιλείου από τη Βουλή των Κοινοτήτων "επιμηκύνει" και "επιδεινώνει" την "αβεβαιότητα" που υπάρχει εδώ και τρία χρόνια λόγω Brexit.

Ενόψει  της σημερινής ψηφοφορίας για το ενδεχόμενο παράτασης του άρθρου 50, ο Μ. Μπαρνιέ υπογράμμισε ότι οι "αρνητικές" ψήφοι όπως η προχθεσινή κατά της συμφωνίας και η χθεσινή κατά της εξόδου χωρίς συμφωνία δεν είναι χρήσιμες. "Χρειαζόμαστε μια θετική και εποικοδομητική ψήφο" υπογράμμισε, και επανέλαβε ότι, εάν το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί ακόμα να εξέλθει της ΕΕ με συντεταγμένο τρόπο "αυτή η συμφωνία είναι η μόνη πιθανή και διαθέσιμη".

Σχετικά με το ενδεχόμενο της "μη συμφωνίας", αναφέρθηκε σε μια από τις επιπτώσεις που θα επηρεάσουν τις Περιφέρειες και τις τοπικές κοινότητες, τη γεωγραφική προστασία των προϊόντων. Όπως είπε, στο πλαίσιο της συμφωνίας προβλέπεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την έξοδό του θα συνεχίσει προστατεύει τα ευρωπαϊκά προϊόντα, όπως είναι "η φέτα, η παρμεζάνα κλπ".

Τέλος, σημείωσε ότι κανένας μέχρι τώρα ούτε ο πρωτεργάτης του Brexit, Nάιτζελ Φάραζ δεν μπόρεσε να αποδείξει την "προστιθέμενη αξία" του Brexit. "Είναι κάτι από το οποίο χάνουν όλοι" είπε, ενώ σημείωσε ότι ο Ν. Φάρατζ όπως και πολλοί από τους υποστηριχτές του Brexit "πόνταραν" στη διάλυση της ΕΕ μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.