Κυριακή 31.05.2020
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Brexit: «Ο νομικός κίνδυνος παραμένει» διαμηνύει ο Γενικός Εισαγγελέας

Brexit: «Ο νομικός κίνδυνος παραμένει» διαμηνύει ο Γενικός Εισαγγελέας

Αφού μελέτησε το νέο κείμενο της συμφωνίας για το Brexit, που έφερε από το Στρασβούργο η πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο γενικός εισαγγελέας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο νομικός κίνδυνος από το backstop παραμένει για τη χώρα.

BreΗ δήλωση του Τζέφρι Κοξ αναμένεται να καθορίσει τη στάση των «σκληρών» του Brexit στην αποψινή κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπως σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος. 

«Ο νομικός κίνδυνος παραμένει», δήλωσε ο Τζέφρι Κοξ επισημαίνοντας ότι το Λονδίνο δεν θα έχει τα διεθνή νομικά μέσα για να αποχωρήσει από τις ρυθμίσεις του Πρωτοκόλλου.


Όπως σχολιάζει το CNN, o Γενικός Εισαγγελέας της Βρετανίας ισχυρίζεται ότι η «επαναστατική» συμφωνία του Brexit που έφερε η Τερέζα Μέι από το Στρασβούργο, δεν μειώνει το νομικό κίνδυνο προσθέτοντας ότι η Βρετανία θα μπορούσε να παγιδευτεί επ' αόριστον στο ιρλανδικό σύστημα ασφαλείας των συνόρων, το λεγόμενο backstop.

Νωρίτερα, ο ηγέτης των Εργατικών, Tζέρεμι Κόρμπιν έσπευσε να προεξοφλήσει ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία στη σημερινή ψηφοφορία.

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.