Συρία: Ξεκινούν ρωσικές και τουρκικές περιπολίες στην Ιντλίμπ

Γράφτηκε στις .

Περιπολίες στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία,  την τελευταία περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, θα ξεκινήσουν σήμερα η Τουρκία και η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Σήμερα θα ξεκινήσουν περιπολίες», δήλωσε ο Ακάρ στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, διευκρινίζοντας πως η Μόσχα θα περιπολεί «στη συνοριακή περιοχή εξωτερικά της Ιντλίμπ» και οι τουρκικές δυνάμεις «στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη» που έχει δημιουργηθεί στην επαρχία.

«Υπήρχαν περιορισμοί για τη χρησιμοποίηση (από την Τουρκία) του εναέριου χώρου της Ιντλίμπ και της Αφρίν, αλλά αίρονται από σήμερα», πρόσθεσε.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων είδε σήμερα το πρωί αυτοκινητοπομπή περίπου δέκα τουρκικών θωρακισμένων οχημάτων στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη δυτικά του Χαλεπίου.

Η Ιντλίμπ, που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), μιας οργάνωσης που σχηματίστηκε από το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, είναι το τελευταίο προπύργιο στη Συρία που ελέγχουν οι αντάρτες.